Piine la cuptor in oala de lut

de elemer in Piine, 20 Mar 2014 | 2244 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg faina 650 ,
  • 700 grame cartof fiert ,
  • 7grame drojdie uscata,deci un plic ,
  • sare 3 lingurite ,
  • apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piine la cuptor in oala de lut:



Punem toata faina intr-un vas facem o gaura in faina punem drojdia putin zahar un pahar apa calduta amestecam numai mijlocul si lasam la dospit 3-4 ore . Deja cind are un miros de alcool ,adaugam cartofii fierti si pasati sau razuiti ,sarea dizolvam in 350-400 ml apa calda si turnam peste , incepem sa framintam cu miinile cam 10 minute dupa ce punem si untura de porc si mai framintam 5 minute pina devine elastic aluatul , precis nu se poate scrie cita apa trebuie asta depinde de calitatea fainei , dar aluatul nu trebuie sa fie tare .


Intr-un vas din lut pun foi de varza ,sub varza ung bine cu untura , formez si pun aluatul si las la dospit ,si deja dau drumul la aragaz ca trebuie sa aiba 230 de grade deci aragazul la maxim . in maxim 45 de minute aluatul e deja bun de pus la cuptor unde tin 150 minute .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piine la cuptor in oala de lut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

laura_n 1

21.03.2014, 17:27

bun venit!

Panacris 1

22.03.2014, 14:06

Interesant! Eu știam că vasul de lut trebuie ținutîn apă rece cca. 20 de minute înainte de a pune la cuptor, și cuptorul să fie rece. Dar probabil că așa este la preparate din carne etc. nu și la pâine De probat! Bine ai venit!

elemer 1

22.03.2014, 21:46

Da ai dreptate dar am pus foi de varzá si atunci nu mai trebuie tinut in apa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pâine fără frământare