Paine de papagal [ cu seminte de mei ]

de mihaelar63 in Piine, 11 Feb 2010 | 6946 vizualizari

 

Semintele de mei mi-au placut de la prima privire !!! Cica ar fi si galbene , si rosii , eu am gasit doar galbene .Am citit ca japonezii adora painea cu mei , o folosesc la sendvis . Cand fac o reteta noua il intreb pe Andrei cum o botezam , de data asta a zis ,, mama , paine de papagal ''' l-am intrebat de ce ? ,, pentru ca doar papagalii mananca seminte de mei " !!!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr  faina secara
  • 300 gr faina  neagra
  • 300 gr faina  macinis integral
  • 300 gr faina alba
  • 150 gr mei galben
  •  1 lingurita sare 
  • 1 lingurita zahar brun
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 50 ml ulei
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de papagal [ cu seminte de mei ]:

1. am amestecat toate fainile intr-un vas mare . in mijloc am pus drojdia frecata cu o o cana cu apa calduta , sare si zahar + putina faina .


2. dupa 15 minute cand am vazut ca maiaua a crescut am inceput sa framant cu apa calduta adaugata treptat , la sfarsit am adugat si uleiul .


3. am lasat aluatul sa creasca 30 min si am adugat si meiul .


4. am pus aluatul in tavi , am presarat mei si deasupra si am lasat sa mai creasca si in tava .


5. am copt la 180 grade C timp de 90 min .


6. am scos painea de papagal in stergar curat si am lasat-o sa se odihneasca , cand s-a racit am gustat . imi place grozav .

 

TIPS-URI

1

in partea de jos a cuptorului am pus un vas cu apa sa se faca aburi , astfel painea iese mai crescuta si cu coaja potrivit de tare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de papagal [ cu seminte de mei ]" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

adry88 1

09.05.2011, 20:39

reisnaor_2006 1

16.12.2014, 09:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

RETETA RECOMANDATA
Paine taraneasca