Pilaf bulgaresc

de Tuxedo in Mancaruri de post, 3 Iul 2013 | 10576 vizualizari

 

Sincer nu stiu prin ce se deosebeste pilaful bulgaresc de cel sarbesc, stiu ca amandoua se fac cu rosii si ardei proaspeti dar am vazut retete in care la cel sarbesc se pun si ciuperci….totusi acest pilaf este extraordinar de bun, hranitor, in ciuda faptului ca se zice ca orezul ingrasa, eu prefer sa gatesc orezul in acest fel pe timpul verii, fara carne , cu multe legume.
O bunatate pe care va invit sa o cititi si sa o si preparati, ca se face foarte simplu si rapid!

 

INGREDIENTE

  • 2 cani orez (Arborio de preferinta, cel cu bob mare si rotund)
  • 4 cani apa fierbinte
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi medii
  • 1 ardei gras rosu
  • o ceasca de ulei (150 ml)
  • sare dupa gust
  • patrunjel verde
  • 3 rosii mari si coapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf bulgaresc:

Nu este mare filozofie la prepararea acestui pilaf.


Spalam orezul in cateva ape apoi il punem deoparte pana inabusim legumele. Taiem felii ardeiul si morcovul iar ceapa o tocam marunt. Le innabusim in ulei pana se inmoaie apoi adaugam orezul si mai lasam putin pe foc pana orezul se albeste sau chiar se rumeneste usor, mestecand continuu cu o lingura de lemn sa nu se lipeasca.


Adaugam apa fierbinte, asezonam cu sare, tocam si rosiile cubulete si le incorporam si pe acestea in orez apoi introducem cratita in cuptor acoperita cu un capac.


Din cand in cand verificam orezul daca a inghitit toata apa. Daca nu este facut si a inghitit toata apa, mai adaugam apa fierbinte si amestecam usor ca sa nu il zdrobim. aici depinde de orezul folosit, orezul cu bobul lung inghite mai multa apa decat cel cu bobul rotund. cel rotund se lega mai frumos. Cand este facut, bobul de orez trebuie sa fie moale.


Asezonam cu patrunjel verde tocat marunt si servim. Este delicios! o mancare foarte usoara de vara.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf bulgaresc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

vpepuskas7 1

06.07.2013, 16:41

Super sanatos si bun... mersi

vpepuskas7 1

06.07.2013, 16:41

Tuxedo 1

06.07.2013, 22:09

Ma bucur ca v-a placut! e preferatul nostru pe timp de vara cand sunt rosii proaspete in gradina!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocanita de pui cu ardei
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu prune si nuci

de Adi 4

ieri la 20:03

Dulceata de zmeura

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

Briose cu banane

de abetina 3

ieri la 12:05

Chiftelute de cartofi, cu sos picant

de RODIMUR 5

pe 14.07 la 21:13

Desert prajitura cu urda, zmeura si caise

pe 14.07 la 20:18

RETETA RECOMANDATA
Orez indian