Pilaf cu alune in vas zepter

de Lorra in Mancaruri de post, 3 Iul 2013 | 7193 vizualizari

 

Recunosc ca m-am confruntat cu un gust desavarsit al acestui fel de mancare, preparat de doamna Gina.
Nu m-am putut abtine si a trebui musai testat in bucatarie.
Vasul Zepter m-a ajutat sa pregatesc o mancarica de orez tare buna, pe placul intregii familii.
Nu este reteta originala, dar m-a fascinat gustul alunelor cu orez :)

 

INGREDIENTE

  • 1 cana cu orez (bob lung)
  • 1 si 1/2 cana cu apa
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • o lingura ulei
  • 50 ml. suc de rosii
  • 100 gr. alune
  • patrunjel verde
  • sare si piper alb macinat, dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu alune in vas zepter:

Reteta si pasii prepararii sunt cat se poate de simpli. O mancarica cat se poate de natural si sanatos gatita.

Se incalzeste vasul pana ce acul indicator pleaca din zona galbena.

Se pune o lingura de ulei, apoi se adauga legumele tocate si orezul.

Se adauga apa si se pune capacul peste oala.

Se adauga sarea, piperul si putin suc de rosii.

Se lasa 10-15 min. la foc mic, iar atunci cand acul indicator ajunge la finalul zonei verzi, se opreste focul.

Lasam asa, 30-40 min. fara sa ridicam capacul,  pana cand acul ajunge iar in zona galbena. Apoi se adauga patrunjelul tocat marunt si alunele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu alune in vas zepter" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fasole verde la vas Zepter