Caponata de vinete

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 26 Sep 2017 | 5652 vizualizari

 

Un aperitiv sau un fel principal vegetarian aromat cu usturoi, roșii proaspete, ceapă roșie și pătrunjel.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete (0,5 kg)
  • 1 ceapă roșie
  • 2-3 roșii bine coapte
  • 2 lingurițe oțet de vin roșu
  • 2 căței usturoi
  • 2 linguri capere
  • 2 linguri pătrunjel verde
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat 
  • 200 ml ulei
  • 50 g stafide aurii - opțional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caponata de vinete:

Dacă vă hotărâți și vă plac mâncărurile un pic mai dulci, atunci începeți cu stafidele. 

Se toarnă apă fierbinte peste ele și le lăsați să se hidrateze.

 Vinetele se spală și se taie cubulețe. Ceapa se curăță și se toacă mărunt. Roșiile se opăresc, se curăță de coajă și se toacă mărunt.  

Vinetele se prăjesc în ulei încins într-o tigaie neaderentă. Nu încercați să le prăjiți pe toate odată, ele se prăjesc în 3-4 tranșe, adăugăm ulei, dacă este cazul după fiecare tranșă. Se scot într-un castron după ce vor fi rumene pe toate părțile.

În aceeași tigaie, adăugăm ulei și sotăm ceapa roșie tocată mărunt. După 2-3 minute, adăugăm usturoiul tăiat feliuțe, apoi roșiile. Gătim 2 minute, amestecând frecvent, apoi adăugăm vinetele, oțetul, stafidele scurse și caperele. Amestecăm ușor. Se îndepărtează de la căldură, se condimentează cu sare și piper și frunze de pătrunjel proaspăt.

Se servește caldă sau la temperatura camerei. Se poate păstra la frigider și câteva zile într-un recipient închis etanș.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caponata de vinete" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu ciuperci proaspete