Pilaf cu aripioare de pui si ciuperci

de Dana_Retetegg in Pui, 10 Feb 2012 | 3269 vizualizari

 

La noi nu prea se mananca pilaf, decat foarte rar, cam 1-2 ori pe an. Mie imi place pilaful, insa iubitul meu cu greu il suporta:))

Dar pentru ca uneori nu mai stiu ce sa gatesc, trebuie sa fac si pilaf ... de fiecare data in alta varianta, ca sa manance si mofturosul meu :)

 

INGREDIENTE

  • 6 aripioare de pui,
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • 1/2 ardei,
  • 2 cani cu orez,
  • 7-8 ciuperci,
  • 1 foaie de dafin,
  • 2-3 boabe de ienibahar,
  • 1 cub concentrat de pui,
  • sare,
  • 200 ml suc de rosii,
  • patrunjel.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu aripioare de pui si ciuperci:

Intr-o oala cu 2 l de apa am pus la fiert aripioarele de pui spalate bine inainte. Le-am lasat sa dea un clocot apoi le-am schimbat apa.


Le-am pus din nou la fiert si am adaugat 1 morcov curatat, taiat in 2-3 bucati si ceapa taiata asemenea.


Intr-o tigaie am calit ciupercile taiate felii si ardeiul taiat cuburi mici.


Orezul l-am spalat si l-am pus intr-un vas cu apa.


Cand supa cu pui si legume e aproape gata si ciupercile calite am pregatit o cratita in care am pus pe rand: ciupercile si ardeiul, am adaugat 1/2 din supa, aripioarele si orezul (care intre timp s-a umflat).


Am amestecat in permanenta sa nu se lipeasca si am adaugat din cand in cand supa in pilaf. Am adaugat si foaia de dafin, boabele de ienibahar si cubul de pui.


Cand orezul a fiert am adaugat sucul de rosii, am potrivit de sare si am pus patrunjel tocat.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu aripioare de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

gaby_gabytza 1

11.02.2012, 12:33

horia 1

19.02.2012, 23:49

imi place!

Dana_Retetegg 1

26.02.2012, 13:53

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paella cu pui