Pilaf cu cocos si jumari de pasare in vas de lut

de ANCA in Pui, 30 Noi 2009 | 4748 vizualizari

 

Cei care tin diete sa nu se uite:)) gurmanzii, ca noi, au liber!:))

 

INGREDIENTE

  • carne de pasare(cocos)
  • 2 linguri jumari de pasare
  • 2 cani cu orez
  • ciuperci
  • un morcov
  • o ceapa mare
  • un ardei gras
  • 150 ml suc de rosii
  • cimbru
  • patrunjel 
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu cocos si jumari de pasare in vas de lut:

Cocosul taiat bucati l-am pus la fiert cam 45 minute, fiind pasare de la tara e ceva mai tare si se fierbe mai mult.

Legumele tocate marunt, se calesc usor in 2 linguri ulei masline, intr-o tigaie teflonata, adaugandu-se cimbrul. Dupa cateva minute, am pus si orezul spalat, o cutie cu ciuperci, am adaugat putina zeama de la carnea fiarta si am lasat la foc mic 5 minute.

Apoi se aseaza in vasul de lut orezul cu legumele, carnea, se pun jumarile(noi le pastram in untura de pasare, in borcan, la frigider), se sareaza si condimenteaza dupa gust. Am amestecat bine toata compozitia, apoi am adaugat sucul de rosii si zeama de la carne, cat sa acopere mancarea si am pus vasul la cuptor la 200 grade, pana s-a facut orezul. Cand acesta incepe se se umfle si ramane fara zeama, se mai completeaza cu supa de carne cate putin, pentru a nu se usca orezul.

Se presara de-asupra patrunjel tocat, si se alatura muraturi sau salata verde, dupa plac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu cocos si jumari de pasare in vas de lut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Miha 1

16.12.2009, 23:02

Ancule, si tu pleci la plaja?

ANCA 1

16.12.2009, 23:28

Gaby, mersi..Miha, eu sunt fan declarat soare/mare/plaja..cu iarna nu ma prea impac, asa ca-s nostalgica pana vine caldura!

Nicolae 1

21.12.2009, 10:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V