Pilaf cu lamaie si usturoi

de Adinuta san in Mancaruri de post, 30 Noi 2010 | 4179 vizualizari

 

Noi mancam destul de mult orez si e cam plictisitor sa servim numai orez simplu sau pilaful romanesc,asa ca am incercat multe feluri si acesta este in topul 3.
Folosesc cana de masura americana,am incercat cu o cana de 200 ml si au aceeasi marime.

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri de unt
  • 3 catei de usturoi,taiati marunt sau pisati
  • 2 morcovi ,dati pe razatoare
  • 1 1/3 cana de orez cu bobul lung
  • 3 cani de apa
  • un cub de Maggi de gaina
  • 2 lingurite de coaja de lamaie,data pe razatoarea fina
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu lamaie si usturoi:

Topeste untul si adauga usturoiul si morcovul ras si caleste 5 minute.

Adauga orezul si amesteca.

Adauga apa,cubul si sarea.

Fierbe orezul la foc mijlociu 20 minute.


Dupa ce opresti focul,mai lasa-l vreo 10 minute acoperit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu lamaie si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Adinuta san 1

01.12.2010, 11:27

Vezi,daca eu n-am tinut post,nu m-am prins repede.N-am gasit poza mai buna (zilele astea ar trebui sa intru mai serios in My Pictures) si am pus-o pe asta...

Dana_Retetegg 1

01.12.2010, 11:40

kamy 1

01.12.2010, 12:42

bun orezulsi noua ne place 5f

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti de post