Sarmale de post cu ciuperci

de madi_marin in Mancaruri de post, 18 Dec 2011 | 3966 vizualizari

 

Gaby mi-a făcut poftă cu sărmăluţele ei şi am făcut şi eu. Sunt delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 1 cană cu orez
  • 500 g ciuperci proaspete
  • 2 cepe
  • 1 morcov mare
  • pastă de tomate
  • borş
  • cimbru uscat
  • mărar uscat
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 2 kg varză murată
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post cu ciuperci:

Orezul se spală . Se acoperă cu apă şi se dă la cuptor la foc potrivit până s-a evaporat toată apa şi orezul s-a umflat pe jumătate. Se dă la răcit.


Ceapa si ciupercile se toacă mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se călesc împreună in mai mult ulei. Când sunt gata se amestecă cu orezul. Se adauga cam 3 linguri de pastă de tomate. Se pun sare, piper, cimbru şi mărar uscat.


Varza se desface în foi . Se taie la mărimea dorită. Se formează sărmăluţe. Resturile de varză se toacă mărunt şi se asează in strat grosuţ pe fundul vasului în care vom fierbe sărmăluţele. Se asează sărmăluţele peste varza tocată, se mai pun ulei, apă, borş (dacă varza nu e suficient de acră), sare, piper , cimbru şi mărar uscat. Se fierb la cuptor la foc mic. Cand sunt aproape gata se adaugă şi pasta de tomate. Se lasă să scadă bine.


Se servesc cu mămăliguţă şi ardei iute.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Florentina_Cristina 1

06.02.2014, 10:35

mmmm

Bya Ralu 1

11.03.2018, 20:15

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crap crocant-picant  cu garam marsala

ieri la 20:43

Madlene cu lamaie si coacaze

de katty 5

ieri la 18:37

Cornulete cu branza, nuca si scortisoara

de katty 5

ieri la 18:17

Friptura de miel cu tarhon

de katty 5

ieri la 18:13

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post , cu mar