Sarmale de post cu ciuperci

de Valclaudia in , 29 Iul 2018 | 1001 vizualizari

 

Gatesc cu noile condimente 100% naturale, Delikat

 

INGREDIENTE

  • 1 varza noua
  • frunze proaspete de vita
  • 1 lingurita rasa sare de lamaie
  • 500 gr. champignon
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 morcovi mari
  • 1 ceapa medie
  • 1 ardei gras
  • 100 gr. orez
  • 1 lingura boabe de mustar Delikat
  • 7-8 boabe piper de la Delikat
  • 1 foaie de dafin
  • condiment special pentru sarmale de la Delikat dupa gust
  • 5 rosii de gradina medii
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post cu ciuperci:

Pentru inceput spalam varza si foile de vita de vie sub jet de apa rece.


Desprindem foile de varza, indepartam nervurile groase si oparim foile 2 minute in apa clocotita cu sare de lamaie. Scoatem foile intr-o strecuratoare si le lasam la racit.


Curatam si spalam restul legumelor.


Ciupercile se taie bucatele si se pun la sotat in cratita cu 4 linguri de ulei impreuna cu ceapa si ardeiul tocate si ele. Lasam la sotat 5 minute, adaugam apoi morcovii dati pe razatoarea fina si mai calim legumele alte 5 minute.


Oprim focul, adaugam orezul clatit in apa rece si scurs, punem dupa gust condiment pentru sarmale de la Delikat, amestecam compozitia si apoi umplem cu aceasta compozitie foile de vita si cele de varza.


Foile de varza ramese se toaca marunt, asezam la baza cratitei un strat de varza tocata, apoi unul de sarmale, le acoperim iar cu varza, apoi din nou un strat de sarmale.


Ultimul strat va fi de varza, peste care punem foaia de dafin, boabele de mustar, felii de rosii.


Turnam deasupra apa plata cat sa cuprinda toate sarmalele, acoperim cratita si lasam sarmalutele la fiert la foc mic in jur de doua ore.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

31.07.2018, 17:03

Ma inscriu si eu la o portie !!!

Ancutsa 1

31.07.2018, 17:39

Foarte bune!

abstract01 1

11.12.2018, 19:59

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta, servita cu mamaliga
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci (de post)