Pilaf cu legume, carne si curry

de Julia_Snow in Porc, 15 Oct 2014 | 4402 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g orez cu bob mare
  • 100 g. muschi de porc
  • 2 bucati praz
  • un morcov
  • 2 catei usturoi
  • un ardei gras mare
  • o foaie dafin
  • o ligurita rasa curry
  • ulei
  • 700 ml. apa
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu legume, carne si curry:

Legumele se curata si se taie: prazul, rondele, iar morcovul, usturoiul si ardeiul, marunt.

Carnea se spala si se taie bucati mici, pentru a fierbe repede. Orezul se spala bine in cateva ape.

Se incinge uleiul si in el se pun bucatelele de carne.

Se amesteca si se lasa pana cand se albeste carnea, moment in care se presara cu sare si curry si se adauga prazul si usturoiul. Se amesteca timp de un minut, urmand a se adauga ardeiul si morcovul. Se lasa putin la calit si ele, iar apoi se adauga 100 ml. apa si se lasa sa fiarba 10 min. la foc mic.

Dupa aceea se adauga orezul, foaia de dafin, restul de curry, 600 ml. apa si se potriveste cu sare. 

Se lasa sa fiarba la foc minim pana cand orezul absoarbe toata apa, adica aproximativ inca 20 de min.

Pofta buna!:)

TIPS-URI

1

Daca se constata ca nu sunt fierte bine ingredientele dupa ce orezul a absorbit toata apa, se mai adauga putina apa fierbinte.

2

La sfarsit se presara si patrunjel verde, maruntit, lucru pe care eu am uitat sa-l fac :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu legume, carne si curry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

16.10.2014, 21:09

Bun, bun...

Julia_Snow 1

16.10.2014, 22:32

Merisor, pofteste!

Julia_Snow 1

16.10.2014, 22:32

Rocsi, ma bucur ca iti pare bun

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu costita afumata si carnaciori