Jumari

de Adi in Porc, 22 Dec 2014 | 2093 vizualizari

 

Chiar daca nu sunt chiar sanatoase, macate cu masura, sunt tare gustoase alaturi de o ceapa rosie sau mustar.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg slanina proaspata de porc
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • 1 lingura ulei sau untura topita
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumari:

Slanina de porc se taie in fasii de aproximativ 3 cm latime, apoi fasiile se taie in cuburi.


Se aseaza cuburile de grasime intr-un vas incapator, si se presara sare peste ele.


Se da vasul la rece de pe o zi pe alta, sau cateva ore pentru a patrunde sarea in slanina.


Se ia un vas cu fundul gros, de preferinta un tuci si se adauga in el untura topita sau uleiul, apoi se pun cuburile de slanina.


Se pune vasul pe foc cu intensitate mai mica la inceput si se amesteca din cand in cand cu o spatula de lemn, apoi cand slanina incepe sa se topeasca, se mareste intensitatea focului.


Se lasa vasul pe foc, mestecand din cand in cand, pana cand jumarile sunt frumos rumenite, aproape uscate.


Se scot cu ajutorul unei spumiere, intr-o sita lasandu-le sa se scurga bine de grasimea de pe ele, apoi se pot servi.


Sunt bune atat calde cat si reci!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

23.12.2014, 21:11

Uite cine e maestru in jumari!

mirela0911 1

28.12.2014, 09:30

Exact cum imi plac mie!

Panacris 1

23.01.2015, 08:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!