Wrap ca la tara

de portiadelumina in Porc, 17 Mai 2017 | 1041 vizualizari

 

De bună seamă că ţăranul român nu este obişnuit cu picnicul, în cel mai bun caz, când are timp, iese "la iarbă verde", nu că n-ar fi sătul de iarbă de la cosit ori de la alte activităţi agricole. Şi apoi, când iese la iarbă verde nu se duce la mall pentru cumpărături, dă o raită în cămară şi îşi face ceva la repezeală, de preferinţă săţios, cu care să facă faţă înaintea celorlalţi comeseni. 
Ei, eu am încercat o combinaţie ce s-a dovedit fericită, gust bun, saţietate maximă, o ţâră de aspect şi un pic de imaginaţie. 
 

 

INGREDIENTE

  • carne de la untură (cazan, garniţă, oală).
  • 1 roşie
  • castravete
  • ceapă verde
  • usturoi
  • sare
  • 20 gr smântână
  • sare
  • piper
  • 1 lipie wrap
  • mărar verde
  • pătrunjel verde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Wrap ca la tara:

Totul este foarte simplu. Se scot de la cazan (de la untură) cel puţin două bucăţi de carne şi se pun la foc până se topeşte bine untura. Se scot pe hârtie absorbantă. Una din bucăţi se poate mânca, să nu rabzi de foame şi poftă până pregăteşti wrap-ul.

Roşia, castravetele (curăţat de coajă ori bine spălat), ceapa şi usturoiul se taie cubuleţe şi se amestecă într-un bol cu pătrunjelul şi mărarul tocate, apoi  se încorporează şi smântâna.

Lipia de wrap se aşază pe o tavă, se pune carnea tocată cubuuleţe mai mari (să simţi că mănânci) şi peste ele se pune sosul gros cu ingredientele menţionate anterior. 

Se rulează lipia ca la shaorma, se presară (după gust) un pic de piper şi se serveşte cu mare poftă. 

Aşadar, plec la picnic. :))

 

TIPS-URI

1

Ingredientele şi sosul pot fi schimbate şi combinate, eventual cu murături, că la casa ţăranului gospodar se găsesc în orice vreme.

Daca ti-a placut reteta noastra "Wrap ca la tara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

oanapl 1

19.05.2017, 10:13

Ce bunatate!

kytz 1

20.05.2017, 07:28

bun!

reisnaor_2006 1

21.06.2017, 21:36

valeuuu mama ca eu salivez deja

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Saslik