Friptura de porc cu praz si ardei copt

de alilianaa in Porc, 3 Mar 2013 | 3570 vizualizari

 

Friptura de porc cu legume, ideala pentru un pranz de duminica!

 

INGREDIENTE

  • 1500 g carne porc
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 300 ml vin
  • 4 graunti de usturoi
  • 2 fire de praz
  • ardei copt ( de la 5 ardei cu aproximatie)- eu am folosit congelat
  • zeama de lamaie-30 ml
  • ulei de masline 20 ml
  • patrunjel verde
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu praz si ardei copt:

Carnea de porc de spala, se portioneaza. Se condimenteaza cu sare, piper cimbru, usturoi taiat feliute. Se pune intr-o tava la cuptor impreuna cu 200 ml vin alb. Se acopera cu folie de aluminiu


Intr-o tigaie se pune ulei de masline la incins. Peste acesta se pune prazul taiat rondele subtiri, ardeiul copt taiat julien, sare, cimbru, piper. Cand sunt pe jumatate pregatite se pune zeama de lamaie. Se lasa sa scada.


Cand carnea din cuptor este pregatita mai mult de jumatate, se scoate si pe fiecare portie de friptura de porc se adauga preparatul cu praz si ardei copt. Se pune patrunjel verde si se introduce friptura de porc din nou la cuptor, completand daca este nevoie cu vin sau apa. La mine a fost nevoie, am mai adaugat 100 ml vin alb, fragezeste bine friptura de porc.


Pofta buna!


TIPS-URI

1

friptura de porc va iesi si mai gustoasa si mai frageda daca o tineti in prealabil la marinat

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu praz si ardei copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Krystyan Trendy 1

13.11.2013, 08:22

mmm... foarte gustoasa

babi5 1

15.12.2014, 19:34

mihaelar63 1

05.12.2018, 07:13

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort Pralina-Ciocolata
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc in sos de bere neagra