Carne de porc in sos de ceapa

de mirela0911 in Porc, 16 Aug 2015 | 5913 vizualizari

 

Buna de te lingi pe degete!

 

INGREDIENTE

  • 500 g pulpa de porc
  • 3 cepe potrivite
  • 2 lgt pasta de ardei
  • sare, boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • 50 ml ulei
  • apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de porc in sos de ceapa:

Se taie carnea cubulete, se spala bine si se lasa sa se scurga de apa.

Ceapa se curata si se taie marunt. Intr-o cratita se pune ceapa la calit in ulei, se adauga pasta de ardei si se lasa pana devine sticloasa, avand grija sa nu se arda. Se pune carnea, se amesteca si se lasa pana se coaguleaza si se albeste carnea. Se toarna apa incalzita in prealabil peste carne atat cat sa o acopere. Se mai adauga sare dupa gust, tinand cont de faptul ca pasta de ardei este sarata, foile de dafin, cateva boabe de piper si se lasa sa dea in clocot, dupa care se face focul mic, se acopera cu capac si se lasa sa fiarba la foc incet. 

In timpul fierberii, se mai completeaza cu apa fierbinte atat cat este necesar. Se lasa pe foc pana cand carnea este bine fiarta iar ceapa se transforma in pasta. 

Se serveste cu paste fainoase sau piure de cartofi alaturi de o salata de care doriti.

Pofta buna sa aveti!

 

TIPS-URI

1

Durata de fierbere depinde de carne.

2

Daca nu aveti pasta de ardei, se poate pune boia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc in sos de ceapa" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale ca la mama