Pilaf cu legume, de post

de Lavinia in Mancaruri de post, 1 Apr 2014 | 5368 vizualizari

 

Am venit cu pranzul :) A iesit super delicios si satios!

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 1 morcov
  • cca 15 masline mari
  • 50 ml ulei
  • 1 cana orez
  • 4 cani apa
  • 1 lingurita cu varf de bulion
  • 1 lingura secretul gustului
  • piper
  • patrunjel uscat(proaspat e mai bun dar eu nu am avut)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu legume, de post:


Am tocat ceapa julien si am pus-o la calit impreuna cu uleiul pana s-a inmuiat . Cat timp se caleste ceapa am tocat ardeii cubulete mici. Am adaugat si ardeii peste ceapa si i-am mai lasat sa se caleasca impreuna cateva minute. Am adaugat apoi orezul si apa si am omogenizat bine. Morcovul l-am taiat rondele si l-am pus peste orez impreuna cu maslinele.


Am lasat orezul pe foc mic spre mediu pana s-a fiert bine. Cu 10-15 minute inainte de a fi gata am pus bulionul(la mine s-a umflat orezul prea tare asa ca l-am mai diluat cu putina apa ) si secretul gustului impreuna cu piperul macinat. Daca este nevoie mai adaugati putina sare ,la mine nu a fost nevoie . La final adaugati patrunjel si serviti alaturi de muraturi sau salate la alegere.




 

TIPS-URI

1

Daca nu tineti post puteti inlocui apa cu supa de pui.

2

Mie imi place pilaful mai moale ,daca nu va place puteti reduce putin din cantitatea de apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu legume, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Lavinia 1

02.04.2014, 08:37

Multumesc,dragilor!

Julia_Snow 1

02.04.2014, 10:16

Arata grozav!

Lavinia 1

02.04.2014, 11:15

Julie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Pilaf sarbesc