Pilaf de orez cu pui si creveti - Jambalaya

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 22 Iun 2016 | 718 vizualizari

 

O mancare parfumata cu un nume exotic .... Jambalaya.
Jambalaya este o mâncare  specifică zonei Louisiana din sudul Statelor Unite.
Este un fel de paella dar in loc de sofran se pune sos de rosii.

 

INGREDIENTE

  • 500 g creveți roz cruzi sau fierti
  • 1 piept de pui
  • 400 g roșii in sos
  • 300 g orez nefiert cu bobul lung
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa rosie sau eșalotă
  • 1 lime
  • cimbru uscat
  • 125 g carnati chorizo
  • 1 l de apă
  • 1 lingura boia de ardei
  • 1 ingurita curry
  • coriandru tocat
  • 3 linguri de ulei
  • sare, piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu pui si creveti - Jambalaya:

Se îndepărtează pielea și se taie chorizo în felii subțiri.


Se curata si se toaca fin ceapa si cateii de usturoi.


Se pun la-ncalzit 2 linguri de ulei.


Se adaugă curry-ul si boia de ardei in ulei și se prăjesc impreuna.


Se adaugă orezul și se coloreaza timp de 2-3 minute.


Se adauga rosiile zdrobite si cimbrul.


Se toarnă apa, se amestecă și se lasa sa fiarba la foc mic timp de 20 de minute, amestecand din cand in cand .


Intr-o tigaie se prăjește carnea de pui taiata bucatele impreuna cu chorizo-ul intr-o 1 lingura de ulei.


Adaugati creveții curatati si se prajesc pana când devin bine roz (daca crevetii sunt deja fierti reveniti numai 2-3 minute).


Puneti creveții, carnea de pui și chorizo-ul în orez și gatiti la foc mic 5-10 minute.


Se presara coriandru tocat și se verifica de sare si piper.


Se serveste simplu sau puteti pune zeama de lime deasupra.


Foarte bun si gustos si chiar mai delicios si parfumat a 2a zi.


Poftă Buna!!!


http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/06/pilaf-de-orez-cu-pui-si-creveti.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu pui si creveti - Jambalaya" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Gherca Daniela 1

23.06.2016, 10:33

Camelya 1

23.06.2016, 13:14

Bun!

MotanLaOale 1

30.06.2016, 12:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Copanele in sos dulce-picant