Pilaf de orez cu soia prajita

de Valclaudia in Mancaruri de post, 9 Aug 2015 | 7742 vizualizari

 

mancare de post

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 ardei grasi de culare rosie
  • 1 morcov potrivit ca marime
  • 3-4 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 1 cana de orez
  • 3 cani de apa rece
  • patrunjel verde proaspat tocat
  • 1 punga bucati de soia
  • 1 lingurita rasa vegeta de legume
  • 200 ml apa
  • 30 ml ulei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu soia prajita:

Bucatile de soia le punem intr-o craticioara, adaugam 200ml apa rece si o lingurita de vegeta de legume.

Punem craticioara la foc mic pana se umfla bucatile de soia.

Dupa ce s-au umflat, scurgem apa, le lasam la racit si cand temperatura lor a devenit suportabila,le stoarcem in mana sa scapam de apa in exces.

Punem intr-o tigaie cca 30ml ulei la incins si prajim pe ambele parti bucatile de soia pana se rumenesc dupa preferinta.

Pentru pilaf curatam ceapa, morcovul si ardeii.

Le spalam, le taiem bucatele si le punem la sotat in 3-4 linguri de ulei.

Adaugam sare si piper dupa gust, orezul clatit in apa rece si lasam sa se caleasca impreuna cca 5 minute.

Punem pe rand cele 3 cani cu apa rece iar cand pilaful este gata presaram patrunjel verde tocat fin si servim cu bucati de spoia prajita.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu soia prajita" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Barcute umpute si carnati prajiti