Vinete impanate cu usturoi

de nadina73 in Mancaruri de post, 13 Aug 2010 | 10788 vizualizari

 

o mancare de post ,minunata si foarte usor de pregatit retete este preluata de aicihttp://adamache-laura.blogspot.com/2010/04/vinete-impanate-cu-usturoi.html

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • 5-6 dinti de usutroi(catei)
  • 4-6 linguri de ulei
  • 1 cana de apa 250 ml
  • 1/2 cana pasta de tomate( sau bulion)
  • sare
  • frunze de patrunjel si telina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete impanate cu usturoi:

Vinetele se spala bine apoi se taie cate o feliuta din coaja astfel ca la final sa ramana dungata si apoi se taie pe lungime in 6 dupa care se taie fiecare bucata in doua


vor rezulta 12 bucatele dintr-o vanata mare.


Se sareaza bine vinetele apoi se pun intr-o strecurataoare,


intre timp curatam si usutroiul pe care il taiem fasii subtiri sau feliute.Cu varful unui cutit ascutit se pun feliutele de usturoi in bucatelele de vinete,se impaneaza


Se incinge uleiul, 2-3 lingurite, intr-o tigaie (de preferet o tigaie de teflon altfel vinetele se vor lipi si vor absoare si foarte mult ulei)apoi se pun bucatile de vanata (eu am pus in doua ture)si se prajesc pe toate partile bine sa se rumeneasca,dupa care se scot si se pun pe un servet sa se scurga putin de ulei ,daca e prea mult imbibat in vinete.


Se pune intr-o tigaie sau o cratita apa amestecata cu pasta de tomate fara ulei apoi se pun bucatile de vanata,frunze de patrunjel si telina(eu frunze de telina nu am avut)si se lasa cratita pe foc 15 minute apoi se intorc si pe cealalta parte si se mai lasa putin dupa care se stinge focul.


Eu le-am transferat intr-un vas si le-am pus la cuptor pentru 15 minute la 180 grade.


Se poate pune cu acelasi vas in cuptor insa la mine era intr-o tigaie si am preferat sa schimb vasul.


Este mancare de post grozava,fiind si vineri azi ,am zis sa va imparasesc si voua aceasta reteta minunata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete impanate cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

nadina73 1

14.08.2010, 01:42

corina ti-e foame iubita?hai rapid la mine

nadina73 1

14.08.2010, 01:45

adinacarla si eu am mancat si rece si snt super bune si reci si calde

Bucataras Medi 1

20.08.2010, 18:44

vin si eu la tine sa mananc.............

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci la tigaie