Pilaf de orez si ciuperci la gratar

de COSTEO in Mancaruri de post, 30 Apr 2013 | 1250 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru pilaf
  • 1 cana orez (cu bob lung)
  • 2 cepe
  • 2 ardei (rosu sau verde)
  • 4 cani de apa
  • 10 masline
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ulei
  • patrunjel verde
  • 1 rosie (bulion)
  • pentru gratar
  • 500 g ciuperci champignon
  • sare
  • piper
  • condimente granulate
  • 200 ml bere
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez si ciuperci la gratar:

Pilaf

Orezul se alege de impuritati si pietricele  apoi se spala in doua ape .

Punem cana de orez intr-un ceaun cu 4 cani de apa si 2 linguri de ulei,tocam ceapa si ardei marunt si punem peste orez,adaugam sare,piper,cimbru

Lasam totul la foc mic jumatate de ora timp in care orezul se umfla si  amestecam in el cand vedem ca a scazut apa,ca sa nu se prinda.

Dupa jumatate de ora punem si rosia tocata marunt sau 2 linguri de bulion si mai lasam pe foc 40 minute la foc mic,amestecand in pilaf.

Spre final adaugam maslinele si patrunjelul tocat.

Ciuperci la gratar

Ciupercile se curata si se spala ,se indeparteaza codita si le punem intr-un vas cu 200 ml bere ,sare,piper cimbru si condimente granulate.

Lasam ciupercile 15 minute ,dupa care le punem pe gratar sa se faca pe ambele parti.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez si ciuperci la gratar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pilaf de orez si ciuperci la gratar-0
Pilaf de orez si ciuperci la gratar-1
Pilaf de orez si ciuperci la gratar-2
Pilaf de orez si ciuperci la gratar-3
Pilaf de orez si ciuperci la gratar-4
Pilaf de orez si ciuperci la gratar-5
Pilaf de orez si ciuperci la gratar-6
Pilaf de orez si ciuperci la gratar-7
Pilaf de orez si ciuperci la gratar-8
Pilaf de orez si ciuperci la gratar-9
Pilaf de orez si ciuperci la gratar-10

COMENTARII (16)

dantes

dantes 1

01.05.2013, 06:33

Preferatele mele orezul si ciupercile

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

03.05.2013, 07:36

babi5

babi5 1

30.08.2013, 15:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!