Briose cu stafide si ciocolata - de post

de Georgiana78 in Mancaruri de post, 1 Dec 2012 | 3306 vizualizari

 

By Laura Sava.....minunate, delicioase....nu zici ca sunt de post....se fac rapid si ies bine cu siguranta....!

 

INGREDIENTE

  • 100 ml ulei
  • 1 cana 200 ml apa
  • 1 cana zahar
  • 1 lingura otet
  • 1 1/2 cana faina
  • 1 lingurita rasa bicarbonat sodiu
  • 1/2 lingurita praf de copt Dr.Oetker
  • 1 praf sare
  • 100 gr stafide
  • 1 fiola esenta de rom Dr.Oetker
  • 100 gr ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu stafide si ciocolata - de post:

- pentru inceput punem stafidele la inmuiat in rom (eu le-am spalat si le-am lasat in putina apa)

- amestecam uleiul cu zaharul si turnam treptat apa si otetul

- incorporam faina amestecata cu sare, praf de copt si bicarbonat si omogenizam

- adaugam stafidele si amestecam bine

- punem in formele de briose tapetate cu hartiute sau unse cu ulei si tapetate cu faina (eu am folosit hartiute) compozitie pana la jumatate, presaram ciocolata de post taiata in bucati mici, apoi adaugam compozitie pana umplem 3/4 forma

- se dau la cuptor la temperatura potrivita - 180 grade pentru30-35 minute - se face testul cu scobitoarea

- se poate pune o glazura deasupra sau pudra cu zahar farin sau.....nimic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu stafide si ciocolata - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Georgiana78 1

02.12.2012, 10:11

deyutzky, sunt neasteptat de pufoase si aromate si cand mai dai si de cioco si stafide inauntru....miam....!

Georgiana78 1

02.12.2012, 10:12

Rocsi, sunt minunate.....si ma bucur ca iti plac!

Georgiana78 1

02.12.2012, 10:13

Multumesc Dia, si frumusele si pufosele...!

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 53 ( ciocolatos )

ieri la 23:02

Chiftele de orez cu piept de pui

de Adi 4

ieri la 18:22

Salata ruseasca  de gogonele verzi la borcan  (la rece)

de Ksenya 5

ieri la 13:32

RETETA RECOMANDATA
Salata de fasole verde