Briose cu stafide si ciocolata - de post

de Georgiana78 in Mancaruri de post, 1 Dec 2012 | 2616 vizualizari

 

By Laura Sava.....minunate, delicioase....nu zici ca sunt de post....se fac rapid si ies bine cu siguranta....!

 

INGREDIENTE

  • 100 ml ulei
  • 1 cana 200 ml apa
  • 1 cana zahar
  • 1 lingura otet
  • 1 1/2 cana faina
  • 1 lingurita rasa bicarbonat sodiu
  • 1/2 lingurita praf de copt Dr.Oetker
  • 1 praf sare
  • 100 gr stafide
  • 1 fiola esenta de rom Dr.Oetker
  • 100 gr ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu stafide si ciocolata - de post:

- pentru inceput punem stafidele la inmuiat in rom (eu le-am spalat si le-am lasat in putina apa)


- amestecam uleiul cu zaharul si turnam treptat apa si otetul


- incorporam faina amestecata cu sare, praf de copt si bicarbonat si omogenizam


- adaugam stafidele si amestecam bine


- punem in formele de briose tapetate cu hartiute sau unse cu ulei si tapetate cu faina (eu am folosit hartiute) compozitie pana la jumatate, presaram ciocolata de post taiata in bucati mici, apoi adaugam compozitie pana umplem 3/4 forma


- se dau la cuptor la temperatura potrivita - 180 grade pentru30-35 minute - se face testul cu scobitoarea


- se poate pune o glazura deasupra sau pudra cu zahar farin sau.....nimic.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu stafide si ciocolata - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Georgiana78 1

02.12.2012, 10:11

deyutzky, sunt neasteptat de pufoase si aromate si cand mai dai si de cioco si stafide inauntru....miam....!

Georgiana78 1

02.12.2012, 10:12

Rocsi, sunt minunate.....si ma bucur ca iti plac!

Georgiana78 1

02.12.2012, 10:13

Multumesc Dia, si frumusele si pufosele...!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

9360 puncte

Rocsi

8000 puncte

 merisor

6610 puncte

mirela0911

6250 puncte

Lau

Lau 9

5720 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert gris cu lapte si stafide, in sos de portocale

de RODIMUR 5

ieri la 19:41

Chifle cu unt

ieri la 17:27

Tagliatelle cu ciuperci si sos de smantana si cascaval

de RODIMUR 5

ieri la 16:45

RETETA RECOMANDATA
Legume de vara la cuptor