Mancare de linte rosie cu menta

de papabundetot in Mancaruri de post, 16 Iun 2013 | 5246 vizualizari

 

Astazi fiind o zi de post ma gandisem sa fac ceva cu o aroma aparte si pentru ca aseara am vazut o emisiune culinara cu maestrul Gordon Ramsay am zis sa fur cate ceva din reteta lui si cu acesta ocazie sa aflu si de ce este atat de apreciat si iubit pentru mancarurile sale.:) Asa a aparut mancarea de linte rosie cu menta….voi puncta in reteta si ce am “furat” de la el

 

INGREDIENTE

  • O punga de linte rosie (inainte de a o gati eu am pus-o intr-un castron cu apa la inmuiat)
  • o ceapa alba
  • 3-4 catei usturo
  • migdale felii (eu din acestea am avut,pot fi si intregi dar sa le puneti la inmuiat cu o zi inainte)
  • o vanata
  • un dovlecel
  • 1 morcov
  • curry
  • sos soia
  • lapte de soia
  • menta verde
  • porumb dulce la conserva125 gr
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de linte rosie cu menta:

Migdalele le-am pus intr-un castronel si am pus apa peste ele ca sa se inmoaie,apoi le-am scurs de apa si impreuna cu o lingurita de curry le-am bagat la blender pana s-a format o pasta delicioasa…..asta era de la Gordon 

Ceapa,usturoiul,morcovul le-am bagat si pe ele la blender pentru a se toca foarte fin, apoi intr-o cratita am pus ulei de cocos si cand s-a incins uleiul, am pus amestecul de ceapa, usturoi, morcov la calit. Am lasat la foc mai tare cam 4-5 minute, apoi am adaugat pasta de migdale cu curry si dovlecelul si vanata, acestea din urma taiate in cubulete de aproximativ 1 cm. Am amestecat bine toate ingredientele si am lasat la foc iute cam…7 minute. Adaugam apoi lintea scursa de apa si pentru a avea lichid in oala eu am pus in prima faza bautura de soia cu calciu,cea din poza de mai sus….cam 750 ml. E usor dulceaga si a dat mancarii o tenta exotica. Am lasat totul la fiert cam 30 min. amestecand din cand in cand ca mancarea sa nu se lege de oala.

Cand lintea a fiert mai mult de jumatate,am pus putina apa si am mai lasat la fiert pana a fiet in totalitate,dar….amestecand mereu pentru a nu se lega mancarea de oala. Pe final, am adaugat sos de soia (mancarea era putin dulce de la bautura de soia) pentru a-i schimba putin gustul,porumbul dulce scurs de zeama lui din conserva,am tocat cateva frunze de menta si am lasat sa mai dea 1-2 clocote…..si gataaaaa!!!!!!!!!

Mancarica a iesit absolut fabuloasa pot spune,nu stiu daca datorita lui Gordon care mi-a dat ideea cu migdalele sau….chiar e meritul meu 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de linte rosie cu menta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Linte cu ciuperci