Pilaf din mei cu soia prajita si mujdei de usturoi

de Valclaudia in Mancaruri de post, 10 Aug 2014 | 2118 vizualizari

 

o mancare delicioasa si satioasa in perioada postului

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. seminte de mei decorticat
  • 100 gr. ciuperci pleurotus
  • 1 morcov potrivit
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 ardei colorat
  • 1/2 dovlecel taiat cubulete
  • 4 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 1 legatura patrunjel verde tocat
  • 1 capatana mare de usturoi+ sare+ulei= mujdei
  • 1 punga bucati de soia
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura sos de soia
  • 4-5 linguri de ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf din mei cu soia prajita si mujdei de usturoi:

Punem pentru 4-5 ore semintele de mei la hidratat in apa rece in care am adaugat si 2 linguri de otet.


Curatam legumele, le spalam si le taiem/tocam dupa preferinta.


Sotam ceapa tocata impreuna cu ardeiul, cca 5 minute.


Adaugam morcovul si dovlecelul, taiate cubulete. Punem sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc potrivit sa se inmoaie legumele.


Adaugam ciupercile taiate marunt si semintele de mei hidratate, punem 1 cana cu apa rece si lasam sa fiarba la foc mic, amestecand des, sa nu se lipeasca de cratita.


Fierbem pana scade apa, presaram patrunjel verde tocat, amestecam sa se intrepatrunda aromele.


Bucatile de soia se fierb in apa cu sare si piper pana se umfla, apoi se scurg bine de apa si se prajesc in tigaie in ulei pana se rumenesc. La final adaugam putin sos de soia pentru gust si culoare.


Servim pilaful de mei cu bucatele se soia prajite si neaparat cu mujdei de usturoi.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf din mei cu soia prajita si mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

portiadelumina 1

10.08.2014, 11:31

Faină treabă, Claudia, chiar interesantă.

MOKUSKA 1

11.08.2014, 09:27

Panacris 1

12.08.2014, 11:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de dovlecei cu ardei copti