Pilaf turc de bulgur

de Catalina L in Mancaruri de post, 16 Apr 2016 | 6769 vizualizari

 

O reteta de post sau o garnitura excelenta la o friptura sau un gratar...
Ce este bulgurul ? Crupe din boabe de grâu încolțite sau opărite, apoi uscate și măcinate grosier, fierte ca păsatul, consumate tradițional în țările orientale (cu bulete de carne, stafide, năut etc.
Bulgur este un ingredient comun in bucataria armeneasca, siriana, turceasca, mediteraneana si din Orientul Mijlociu. Are un gust fin asemanantor cu cel al nucilor.
Este folosit in pilafuri, supe, produse de patiserie, sau ca umplutura.
Este folosit si in paine si reprezinta ingredientul principal in salata tabbouleh salad si in kibbeh. Valoarea nutritionala ridicata il recomanda ca un bun substitut pentru orez si cuscus.
Bulgurul se gateste ca si orezul- se toarna peste el apa (de două ori volumul de bulgur) si fierbem până la absorbția ei completă.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceașcă mare de bulgur (bio)
  • 1 ceapa (sau 2 cepe esalota)
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 50 g de bulion de rosii
  • boia de ardei
  • 1/2 KUB de legume
  • 1 lingura de stafide
  • patrunjel tocat

sare și piper

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf turc de bulgur:

Se spala bulgurul cu apa rece si se lasa la scurs.


Se curata si se toaca marunt usturoiul si ceapa.


Într-o tigaie, se încălzește uleiul de măsline, se revine ceapa și usturoiul.


Se adaugă bulgurul și se amestecă. Puneti bulionul de rosii diluat într-o cana cu apa fiarta (aceeași ceașcă, care a fost utilizată pentru a măsura bulgurul) adaugati inca o cana cu apa fiarta.


Se adaugă 1/2 KUB cu legume, stafidele, piper, boia si se amesteca.


Se fierbe la foc potrivit timp de 10 până la 15 minute (nu ezitați să adăugați un pic de apa fiarta daca este necesar).


Verificati de sare si daca bulgurul este fiert.


Se adaugă la sfârșit pătrunjelul tocat și se amestecă .


Se acopera, se ia de pe foc si se rezerva 10 minute.


Se serveste cald sau rece .


Pofta Buna !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf turc de bulgur" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

diaconta 1

16.04.2016, 22:34

Bravo,arata tare bine

Gherca Daniela 1

18.04.2016, 08:25

mirela0911 1

18.04.2016, 20:54

Tare bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert melcisori de post, cu halva
  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

de RODIMUR 7

ieri la 23:19

Chec cu dovleac si merisoare

de katty 6

ieri la 18:15

Bors de pipote de curcan

de katty 6

ieri la 17:37

Salata de conopida cu porumb, ton si masline

de katty 6

ieri la 15:56

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

pe 25.11 la 19:01

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de mazare cu soia cubulete (de post)