Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Acest fel de mancare este unul din preferatele aici in casa...
- Curatam pipotele si le taiem in bucati potrivite.
- Tocam marunt ceapa, morcovul , usturoiul si carnatul. Intr-o cratita calim ceapa in ulei de malsine si adaugam morcovul, usturoiul si carnatul. Calim la foc mic si adaugam boiaua , pasta de rosii si pipotele. Amestecam cca 5 minute, turnam vinul alb peste ele si adaugam sare, piper, 1 chili sau piri-piri daca va place mai picant. La final adaugam apa fierbinte si un cub knorr.
- Lasam sa fiarba ff bine pipotele (cca 35-40 minute). Intre timp mai completam cu apa, sa fie mereu lichid . Cand pipotele sunt fierte, avem grija sa fie suficient lichid in cratita si adaugam peste ele orezul (cam 2 pumni la 1 portie). Vedem sa fie suficient lichid in pala si dam la foc mic , acoperim cu capac sa fiarba incet orezul. Stingem cand e aproape fiert si mai lasam asa cca 5-7 minute acoperit).
Servim alaturi de o salata bun si vin rosu!!!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult