Pireu de cartofi pasat cu slanina si tocana de costite

de trifadalia in Mancaruri cu carne, 31 Oct 2019 | 1279 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru friptura:
  • 1 kg de costita de porc
  • 2 buc ceapa
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 1 lingura pasta de ardei
  • apa
  • condimente pentru carne de porc
  • sare
  • piper
  • Ingrediente pentru pireu de cartofi
  • 1,5 kg de cartofi
  • 150 gr slanina afumata
  • 100 ml lapte de vaca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pireu de cartofi pasat cu slanina si tocana de costite:

Costita se feliaza. Se taie ceapa si se caleste in ulei pana ce devine lucioasa, se adauga boiaua si pasta de ardei impreuna cu costita si se caleste pana cand isi schimba culoarea carnea peste care se adauga apa sa fiarba timp de o ora sub capac.

Daca este necesar intre timp se mai completeaza cu apa pana cand este fiarta. Cand costita este fiarta, se scoate osul din ea si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si condimente pentru carne de porc. Pentru pireu se curata cartofii si se pun la fiert in apa. Slanina se taie cubulete si se prajeste.

Cand cartifii s-au fiert, se strecoara si se zdrobesc cu mixerul, nu inainte de a se adauga si slanina prajita impreuna cu untura pe care aceasta a lasat-o de la prajit. Se adauga si laptele caldut, apoi se poate servi alaturi de costita.

TIPS-URI

1

Se portioneaza coastele, cu os cu tot, in bucati potrivite. Nu indepartati oscioarele, dau un gust minunat preparatului

Daca ti-a placut reteta noastra "Pireu de cartofi pasat cu slanina si tocana de costite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

01.11.2019, 18:30

Panacris 1

01.11.2019, 19:09

Coastele, ca, coastele, dar piuerullllll, demențial!

lucy2002 1

06.01.2020, 12:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifteluta lunga la cuptor