Pireu de cartofi pasat cu slanina si tocana de costite

de trifadalia in Mancaruri cu carne, 31 Oct 2019 | 1349 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru friptura:
  • 1 kg de costita de porc
  • 2 buc ceapa
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 1 lingura pasta de ardei
  • apa
  • condimente pentru carne de porc
  • sare
  • piper
  • Ingrediente pentru pireu de cartofi
  • 1,5 kg de cartofi
  • 150 gr slanina afumata
  • 100 ml lapte de vaca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pireu de cartofi pasat cu slanina si tocana de costite:

Costita se feliaza. Se taie ceapa si se caleste in ulei pana ce devine lucioasa, se adauga boiaua si pasta de ardei impreuna cu costita si se caleste pana cand isi schimba culoarea carnea peste care se adauga apa sa fiarba timp de o ora sub capac.

Daca este necesar intre timp se mai completeaza cu apa pana cand este fiarta. Cand costita este fiarta, se scoate osul din ea si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si condimente pentru carne de porc. Pentru pireu se curata cartofii si se pun la fiert in apa. Slanina se taie cubulete si se prajeste.

Cand cartifii s-au fiert, se strecoara si se zdrobesc cu mixerul, nu inainte de a se adauga si slanina prajita impreuna cu untura pe care aceasta a lasat-o de la prajit. Se adauga si laptele caldut, apoi se poate servi alaturi de costita.

TIPS-URI

1

Se portioneaza coastele, cu os cu tot, in bucati potrivite. Nu indepartati oscioarele, dau un gust minunat preparatului

Daca ti-a placut reteta noastra "Pireu de cartofi pasat cu slanina si tocana de costite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

01.11.2019, 18:30

Panacris 1

01.11.2019, 19:09

Coastele, ca, coastele, dar piuerullllll, demențial!

lucy2002 1

06.01.2020, 12:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

ieri la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi prajiti cu salam si ou la cuptor