Pirog (placinta umpluta cu carne de curcan)

de tarasmariana in Aperitive / Garnituri, 20 Mai 2014 | 4195 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 ml apa
  • 20 gr drojdie
  • faina cat cuprinde
  • sare
  • Umplutura:
  • 700 gr carne de curcan
  • 3 cepe
  • 3 oua
  • verdeturi
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pirog (placinta umpluta cu carne de curcan):

Prepararea aluatului: se dizolva drojdia in apa calduta,se adauga putina sare si faina cat cuprinde (ptr a forma o coca mai tare buna de modelat). Se lasa la dospit.

Intre timp se face umplutura:se fierbe carnea si se opreste putina apa, apoi se toaca, ceapa se taie solzisori si se caleste, ouale se fierb si se taie, verdeata se taie marunt si se adauga putina apa in care a fiert carnea, se pun toate intr-un bol si se amesteca bine, se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Cand aluatul a crescut (se opreste mai intai putina coca ptr floricele sau ce model doriti) restul de coca se intinde si se pune umplutura de carne in mijloc, se trag marginile putin si se lipesc, intoarcem placinta si o asezam cu mana si o decoram cu aluatul oprit. Se unge peste tot cu un ou batut apoi se inteapa cu un cutit din loc in loc ca sa iasa aerul si sa nu ramana aluatul umed, se mai lasa deoparte 10 minute sa creasca ca sa nu se crape in cuptor. Se da la cuptor la 200°c ptr 40 minute apoi dupa ce s-a rumenit si e coapta se scoate din cuptor si se unge cu o bucatica de unt ptr a avea luciu.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pirog (placinta umpluta cu carne de curcan)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si dovlecel