Pirojki rusesti cu carne

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 14 Ian 2017 | 1763 vizualizari

 

Ce-mi plac, au iesit foarte bune, o reteta de sarbatoare foarte apreciata.



În noaptea de 13 spre 14 ianuarie, popoarele slave sărbătoresc Anul Nou pe stil vechi sau ajunul Sfântului Vasile. Tradiţia datează din anul 1918. În această seară, cetele de urători pornesc cu Pluguşorul, Ursul sau Capra, iar gospodinele pregătesc masa de sărbătoare şi împart dulciuri, nuci şi mere pentru ca în anul care vine să fie belşug în casă.

În popor se crede că dacă în noaptea de 13 spre 14 ianuare cerul este senin, atunci anul va fi roditor.
Conform tradiţiei, în ajunul Sfântului Vasile se ghiceşte. Fata care doreşte să afle dacă se va mărita în noul an, merge la cocină şi întreabă porcul: "Hagi, la anu?". Dacă porcul grohăie, atunci fata se va mărita în acest an. (sursa: www.publika.md/)
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/01/pirojki-rusesti-cu-carne.html

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • 500 g de faina
  • 12-15 cl de lapte caldut
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 lingura de zahar
  • ½ lingurita de sare
  • 2 oua
  • 100 g unt moale
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr de carne tocata (amestec porc si vita)
  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe esalota sau 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 albus de ou
  • sare 
  • piper
  • ½ lingurita de paprika
  • patrunjel proaspat tocat
  • 1 galbenus de ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pirojki rusesti cu carne:

Se dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul. Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute.


Intr-un bol, se toarnă făina, sarea și untul tăiat bucățele.


Se amestecă bine până când untul este complet încorporat.


Se adauga drojdia, oul si treptat laptele caldut.


Frământați bine pana cand aluatul devine elastic si neted (la robot timp de aproximativ 8 minute).


Se acopera si se lasa aluatul să crească într-un loc cald aproximativ 2-3 ore.


Preparati umplutura :


Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le foarte marunt. Reveniti-le intr-o tigaie in uleiul fierbinte, adaugati carnea si gatiti amestecand cateva minute. Puneti, sare, piper si paprika si amestecati.


Pentru a avea o compozitie cremoasa si omogena, am pus carnea in bolul robotului si am amestecat-o cu albusul de ou si patrunjelul tocat.


Se framanta si se degazează aluatul.


Intindem aluatul într-o foie dreptunghiulara subtire.


Cu o forma taiem cercuri (mai mari, mai mici, dupa dorinta).


In fiecare cerc, punem umplutura. Inchidem bine pirojkile - in forma de coltunas.


Depuneti-le pe o placa acoperita cu hartie de copt.


Incalziti cuptorul la 240°C.


Ungeti pirojkile cu galbenusul batut si le puteti decora cu un cutit.


Dati la cuptor pentru 6 minute, apoi scadeti temperatura la 210° si lasati inca 6 minute.


Sunt gata, se pot servi simple sau cu o salata verde bine asezonata.


Pofta Buna !

 

TIPS-URI

1

le puteti congela

Daca ti-a placut reteta noastra "Pirojki rusesti cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Catalina L 1

17.01.2017, 15:54

scuzele mele, am trimis ingredientele in romaneste, nu mai pot modifica

miki_a 1

17.01.2017, 18:46

Bunatati dupa bunatati, Catalina! Felicitari pentru prezentare!

andipanda 1

11.02.2017, 09:10

12 min.in total la cuptor ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

RETETA RECOMANDATA
Lebarvursti de casa