Piroschi-pirosti

de nadea68 in Mancaruri de post, 3 Apr 2014 | 20463 vizualizari

 

O alta reteta care se face in timpul postului ,o reteta traditionala rusa :)

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa
  • 25 g drojdie de bere proaspata
  • praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • 500 g fasole fiarta
  • zahar
  • vanilie
  • ulei pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piroschi-pirosti:

Intr-un bol punem drojdia o lingura de zahar si putina apa calduta.Lasam la crescut.


Dupa 15 minute cand drojdia a crescut punem apa intr-un castron,adaugam drojdia amestecam si adaugam faina cat cuprinde,aluatul trebuie sa rezulte elastic.


Lasam la crescut intr-un loc cald cam o ora,pana isi dubleaza volumul.


Intre timp pregatim umplutura:Intr-un castron punem fasole fiarta si o facem piure cu furculita.Adaugam zahar dupa gust si niste vanilie.


Cand aluatul e bine crescut,il punem pe masa de lucru ,il framantam putin si facem un cilidru ca un salam :).taiem bucatele de 5 cm si fiecare bucatica o intindem cu sucitorul;dam forma rotunda.


In mijlocul rotundului punem o lingura de fasole si unim extremitatile dand o forma ovala,avand grija sa inchidem bine aluatul.vezi foto


Procedam asa cu tot aluatul.


Luam o tigaie ,punem ulei si cand e bine incins ,punem piroschi la prajit.Prajim pe ambele parti.Sunt gata cand sunt bine rumenite.


Se servesc calzi sau reci.



 

TIPS-URI

1

la umplutura se mai foloseste si cartofi cu piper sau varza murata

2

Exista si varianta nu de post si in cazul acesta se foloseste orez cu ou sau carne macinata

Daca ti-a placut reteta noastra "Piroschi-pirosti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

AndreaE 1

03.04.2014, 23:31

ionicaw 1

04.04.2014, 11:41

Merita incercat

nadea68 1

04.04.2014, 20:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pirosti cu cartofi