Piroschi-pirosti

de nadea68 in Mancaruri de post, 3 Apr 2014 | 18853 vizualizari

 

O alta reteta care se face in timpul postului ,o reteta traditionala rusa :)

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa
  • 25 g drojdie de bere proaspata
  • praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • 500 g fasole fiarta
  • zahar
  • vanilie
  • ulei pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piroschi-pirosti:

Intr-un bol punem drojdia o lingura de zahar si putina apa calduta.Lasam la crescut.

Dupa 15 minute cand drojdia a crescut punem apa intr-un castron,adaugam drojdia amestecam si adaugam faina cat cuprinde,aluatul trebuie sa rezulte elastic.

Lasam la crescut intr-un loc cald cam o ora,pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim umplutura:Intr-un castron punem fasole fiarta si o facem piure cu furculita.Adaugam zahar dupa gust si niste vanilie.

Cand aluatul e bine crescut,il punem pe masa de lucru ,il framantam putin si facem un cilidru ca un salam :).taiem bucatele de 5 cm si fiecare  bucatica o intindem cu sucitorul;dam forma rotunda.

In mijlocul rotundului punem o lingura de fasole si unim extremitatile dand o forma ovala,avand grija sa inchidem bine aluatul.vezi foto

Procedam asa cu tot aluatul.

Luam o tigaie ,punem ulei si cand e bine incins ,punem piroschi la prajit.Prajim pe ambele parti.Sunt gata cand sunt bine rumenite.

Se servesc calzi sau reci.

 

 

 

TIPS-URI

1

la umplutura se mai foloseste si cartofi cu piper sau varza murata

2

Exista si varianta nu de post si in cazul acesta se foloseste orez cu ou sau carne macinata

Daca ti-a placut reteta noastra "Piroschi-pirosti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Piroschi-pirosti-0
Piroschi-pirosti-1
Piroschi-pirosti-2
Piroschi-pirosti-3
Piroschi-pirosti-4
Piroschi-pirosti-5
Piroschi-pirosti-6
Piroschi-pirosti-7
Piroschi-pirosti-8

COMENTARII (14)

AndreaE

AndreaE 1

03.04.2014, 23:31

ionicaw

ionicaw 1

04.04.2014, 11:41

Merita incercat

nadea68

nadea68 1

04.04.2014, 20:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53