Piscotel cu fantezie

de merion35 in Torturi, 9 Oct 2012 | 3553 vizualizari

 

Este o reteta inventata de mine pe timp de criza adica ceva bun din ce gasesc prin casa.SPER SA FIE PE PLACUL TUTUROR!

 

INGREDIENTE

  • piscotele cat incap (dupa preferinta),reteta o gasesti aici:http://www.bucataras.ro/retete/piscotele-de-casababapiskota-36856.html
  • 250-300 gr branza de vaca,
  • 1 ou,
  • 1 lingurita esenta lamaie,
  • 1 lingurita esenta vanilie,
  • coaja de la o lamaie,
  • 4 linguri zahar,
  • 300 ml frisca lichida(Creme Patisserie firma Meggle),
  • 1 plic gelatina 10 gr maruntita alba dr Oetker.
  • ciocolata alba rasa pentru ornat.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piscotel cu fantezie:

Punem gelatina intr o canita cu 100 ml apa deoparte sa se hidrateze. Ouale se despart. Galbenusul se adauga la branza  impreuna cu esentele, coaja de lamaie si 2 linguri de zahar si se omogenizeaza. Albusul se bate cu un strop de sare pana se intareste. Se adauga celelalte 2 linguri de zahar ramase si se mai bate putin, apoi se amesteca cu compozitia cu branza de mai sus. Frisca se bate spuma tare. Gelatina hidratata se incalzeste foarte putin amestecand incontinu doar pana ce se topeste (nu se infierbanta altfel nu mai are efect) si se adauga la frisca si se mai bate putin pana redevine o spuma consistenta. Branza o adaugam la jumatate din frisca si le omogenizam pana devine cremoasa.

Luam o forma detasabila de tort rotund si asezam piscoturile in asa fel incat sa acopere cat mai mult din fundul formei. Crema de branza se niveleaza frumos apoi mai punem in asa fel piscoturile ca fiecare felie de tort sa aiba un piscot de-a lungul feliei. Jumatatea cealalta de frisca se mai bate putin sa-si recapete starea de spuma fina (deoarece gelatina lucreaza) o nivelam peste piscoturi si o presaram cu ce avem, dupa fantezie (ex: ciocolata alba rasa, fructe de padure, capsuni....).

Forma o acoperim cu folie si o asezam pe timp de o ora in congelator sau 3 ore in frigider daca am pus fructe deasupra. Inainte de servire, cu un cutit desprindem tortul de marginea formei si-l taiem cu un cutit ascutit in 8 parti egale (in jumatate,in patru,apoi fiecare parte in doua).


TIPS-URI

1

Se serveste alaturi de prietene...... si pofta mare!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piscotel cu fantezie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

merion35 1

14.07.2013, 15:38

multumesc tuturor pentru urarile facute de ziua mea!!! <3 <3 <3

Bunica 1

05.07.2014, 15:35

La multi ani!

robert_b 1

05.07.2014, 18:54

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat