Desert tort bavaroise cu cocos

de xana in Torturi, 21 Oct 2017 | 3890 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 albusuri
  • 5 galbenusuri
  • 80 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 3 linguri apa fierbinte
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri fulgi de cocos+ 4 linguri pentru decor
  • un praf de sare

Pentru crema:

  • 6 galbenusuri
  • 200 ml lapte de cocos
  • 100 gr cocos proaspat
  • 400 ml frisca lichida neindulcita
  • 150 gr zahar
  • 4 foi de gelatina(7gr)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort bavaroise cu cocos:

Blat:

Mixam galbenusurile cu zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si se albesc.

Separat, batem albusurile cu un praf de sare, iar cand incep sa prinda consistenta, adaugam zeama de lamaie si cate doua linguri din zahar, pe rand pana il terminam. Trebuie sa fie lucioase si sa nu cada din castron daca il intoarcem invers.

Fara a ne opri din mixat dar la viteza mica, turnam cate putin apa fierbinte, apoi cate putin uleiul si la urma compozitia de galbenusuri.

Cu ajutorul unei spatule, incorporam cu grija si cu miscari de jos in sus faina. O adaugam treptat, la fel si 2 linguri din fulgii de cocos.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180ºC pentru circa 20-25 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Crema:

Punem intr-o cratita laptele de cocos si cocosul proaspat trecut prin blender pana da in clocot. Luam de pe foc si dam deoparte circa 30 de minute, pentru a obtine cat mai mult gust din cocosul proaspat, apoi strecuram. Batem galbenusurile cu zaharul pana devin mai albicioase, apoi le amestecam cu laptele de cocos si dam din nou la foc mic pana se ingroasa, circa 4-5 minute. Luam de pe foc si adaugam gelatina care a fost deja inmuiata in apa pentru 2-3 minute si scursa.

Separat, batem frisca pana devine lucioasa si consistenta.

Dupa ce crema de cocos s-a racit, o amestecam cu frisca cu ajutorul unei spatule.

Pentru asamblare, taiem un cerc din blat care va fi cu un centimetru mai mic decat forma in care il vom pune. Imbracam cu hartie de copt o forma rotunda cu fundul detasabil, turnam o treime din crema si presuram 2 linguri de fulgi de cocos. Asezam blatul in centru apoi turnam restul de crema si presaram inca doua linguri de fulgi de cocos.

 

Se da la frigider pentru cateva ore.

Se decoreaza dupa gust, eu am folosit bezele si bucati de cocos proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort bavaroise cu cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

kytz 1

23.10.2017, 13:12

WAW!!!! PERFECT!!!!

xana 1

23.10.2017, 13:39

miki_a 1

28.10.2017, 17:09

Cred că a fost foarte aromat și delicios!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de mascarpone si fructe de padure