Piscotele de casa-babapiskota.

de merion35 in Prajituri, 9 Oct 2012 | 2188 vizualizari

 

Aceste piscotele se mai pot folosi in loc de pandispan,conbinat cu creme ca de exemplu reteta urmatore pe care( pe acest timp de criza) am inventat o si sper sa va placa si voua..reteta o gasesti aici:

http://www.bucataras.ro/retete/piscotel-cu-fantezie-36860.html

Sunt foarte gustoase si sunt bune si in loc de biscuiti la copilasi.
Se pot face mai multe odata si se pune in cutie care se inchide ermetic...are valabilitate indelungata,exact nu stiu pentru ca la noi trece repede...toti ne autoservim pe ascuns.....

 

INGREDIENTE

  • 4 buc.oua;
  • 120gr faina,
  • 120 gr zahar,
  • 1 plic vanilie dr Oetker,
  • 1 lingurita esenta de rom,
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • un varf de cutit de praf de copt
  • zahar praf vanilat pentru presarat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piscotele de casa-babapiskota.:

Se prepara exact ca un pandispan!


Ouale se separa, galbenusurile le amestecam cu 2 treimi din zahar, plicul de vanilie, esentele,pana ce devine o crema pufoasa si alba. Albusurile se bat cu un strop de sare pana devine tari apoi adaugam restul de zahar si batem mai departe. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga cu grija, treptat la galbenusul amestecat finut cu albusul. Amestecam cu o lingura de lemn din exterior spre centru, invartind castronasul pana toate se omogenizeaza fara a se rupe albusul.


Aceasta compozitie se pune intr o punga de ornat si pe o tava tapetata cu hartie se formeaza piscotele lungi dupa preferinta si presaram cu zahar praf vanilat pentru a se topi pe piscot inaite de coacere. Intre timp, punem cuptorul la incalzit la 160 C.


Cand cuptorul este cald se pune la copt: pe program ventilat 160 C pe 12 minute, pe program simplu 180 C pe 10 minute.


Se coace doar pana devine putin maroniu la margini,nu va speriati ca ramane necopt, altfel, nu ramane moale si pufos!


Dupa racire,se presara cu zahar praf vanilat. Bafta!

 

TIPS-URI

1

Cand scoatem piscoturile din cuptor sunt putin lipite de hartie datorita zaharului presarat, dar cu grija, cu ajutorul unui cutit sau spaclu se poate desprinde frumos. Spaclu se gaseste la orice magazin cu scule si este de mare ajutor in bucatarie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piscotele de casa-babapiskota." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (8)

merion35 1

10.10.2012, 18:03

facute de casa sunt nemaipomenit de pufoase!

Lau 1

10.10.2012, 22:30

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!