Piscoturi pufoase cu stafide si rahat de trandafiri

de Ancutsa in Dulciuri, 22 Aug 2016 | 667 vizualizari

 

Reteta o am de la mama, am incercat-o prima oara acum 2 ani si am fost foarte incantata de consistenta piscoturilor, comparativ cu experimentele mele de pana la acea vreme. De atunci le-am tot gatit si au ramas preferatele mele :)
Sper sa va placa si voua!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 10 linguri zahar (aprox 200 g)
  • 10 linguri faina (aprox 200 g)
  • 5 linguri ulei
  • 1varf de lingurita cu sare
  • 1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie
  • Coaja rasa de lamaie, stafide, rahat
  • Zahar farin
Portii: 26
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piscoturi pufoase cu stafide si rahat de trandafiri:

Se incalzeste cuptorul.


Separam ouale. Batem albusurile si un varf de lingurita de sare cu telul sau mixerul pana se obtine o spuma nu prea tare. Apoi amestecam galbenusurile si zaharul cu mixerul pana obtinem o crema (aprox 1 minut).


Peste galbenusuri turnam spuma de albusuri, amestecam bine cu o spatula, picuram si uleiul si amestecam continuu.


Adaugam amoniacul stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie si turnam in ploaie faina, amestecand tot timpul cu spatula.


Vom obtine un aluat foarte moale, din care vom pune cu lingurita in tava piscoturi la distanta intre ele, pentru ca isi mari volumul in cuptor.


Se orneaza cu stafide si rahat si se dau la cuptorul pre-incalzit pentru aprox. 20 de minute, la foc mediu.


Ele sunt gata cand devin aurii pe margini. Eu am obtinut 2 tavi.


Dupa ce le scoatem in cuptor, le asezam pe o farfurie presarata cu zahar farin si le pudram tot cu zahar farin. Sunt foarte moi si pufoase si gata de savurat!


Sa le gatiti pentru cei dragi!


Pofta Buna!


Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/04/piscoturi-pufoase.html



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piscoturi pufoase cu stafide si rahat de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Ancutsa 1

27.08.2016, 16:10

Rahela,

Ancutsa 1

27.08.2016, 16:11

Stefy, multumesc mult!

Ancutsa 1

27.08.2016, 16:11

Dantes, multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti Spritati