Pisicute

de Dulceatadetrandafiri in Prajituri, 21 Mar 2011 | 5342 vizualizari

 

Casa noastra s-a animat intr-o buna seara cu nici mai mult, nici mai putin de 20 de pisicute. Unele mai mititele, altele mai infoiate, unele mai maronii, altele mai mustacioase dar frumusele toate. Ptiu' sa nu le deochi ca rau mi-a parut sa ma despart de ele si repede s-au mai dus. Noroc ca am apucat sa le fotografiez! Ele au fost, pentru o zi, pisicutele mele "biscuitoase" :) .

 

INGREDIENTE

  • Daca vrei si tu niste pisicute, ai nevoie de urmatoarele:
  • trei sferturi cana de unt topit (nu am cantarit dar cred ca vine in jur de 160 de gr unt solid)
  • o cana de zahar
  • 2 oua
  • 2 cani si un sfert de faina
  • o cana fulgi de ovaz
  • o lingurita praf de copt
  • jumatate de lingurita de sare
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 70 gr ciocolata amaruie
  • fulgi de ciocolata
  • bomboane rosii sau creioane cu glazura de zahar Dr. Oetker
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pisicute:

Untul se topeste la bain-marie, apoi se bate cu zaharul, pana capata un aspect cremos. Se adauga pe rand ouale, amestecand dupa fiecare. Se pune si esenta de vanilie. Separat, amesteci faina cu praful de copt si sarea si apoi le inglobezi si pe ele. Se adauga fulgii de ovaz ( mie imi ramasesera de la baghetele cu ovaz si miere) si se framanta totul bine. Daca simti ca mai e nevoie, mai poti pune putina faina in ploaie. Aluatul trebuie sa fie moale, untos, putin lipicios la atingere dar sa se desprinda cu usurinta de marginile vasului iar acesta sa ramana curat.

Aluatul astfel obtinut se imparte in doua. Intr-o jumatate se amesteca ciocolata topita la bain-marie.  Aluatul deschis la culoare se ruleaza sul, cam de 20 de cm lungime. Nu-i nicio regula fixa, cat de gros sa fie sulul, dar aceea va deveni fata pisicutelor, cum vezi in poze. Aluatul inchis la culoare se pune intre doua foi de copt (il vei intinde mai usor asa). Se intinde cu facaletul, ajustandu-i si cu mana forma, intr-un patrat cu latura de 20 de cm. Foaie de copt de deasupra se da la o parte. Peste foaia de aluat se pune sulul, se ruleaza (ajutandu-te de hartia de copt de dedesubt ca sa ridici marginile foii de aluat si sa poti rula) impreuna cat mai strans si se da la frigider 2-3 ore. Se taie apoi rondele de 1 cm grosime, se modeleaza urechile si se pun in tava tapetata cu hartie de copt.

Nu vor creste prea mult la cuptor dar e bine sa le pui la o distanta de 4-5 cm.  Se pun la cuptorul preincalzit, la 175 de grade, pe randul cel mai de sus, pentru 10 min. Cat sunt inca fierbinti, se infig fulgii de ciocolata pe post de ochi, apoi se lasa la racit pe un gratar. Se deseneaza nasul si mustatile si gata pisicutele!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pisicute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert nuci umplute cu crema de ciocolata