Piure cremos cu sos de rosii si gogosar

de Rocsi in Mancaruri de post, 6 Oct 2010 | 10174 vizualizari

 

Este o reteta tare simpla dar am zis sa v-o arat si voua..intr-o zi de post un piure cu acest sos,este foarte bun...

 

INGREDIENTE

  • pentru piure:
  • 8 cartofi mari
  • sare
  • margarina(daca nu e de post faceti cu unt si lapte..eu l-am facut in zi de post)
  • o radacina mica de patrunjel
  • pentru sos:
  • 3 linguri ulei
  • circa o cutie mica de rosii decojite
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • jumatate de gogosar
  • marar verde
  • o canita apa
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure cremos cu sos de rosii si gogosar:

Cartofii se curata de coaja,se spala,se taie cubulete si se pun la fiert cu un strop de sare.

radacina de patrunjel se curata,se taie in patru si se pune peste cartofi la fiert pentru putin aroma.

dupa ce s-au fiert bine ,ii scurge,indepartam radacina de patrunjel.

adaugam margarina si il batem cu instrumentul pentru piure.

sosul:

rosiile decojite le dam prin blender.

intr-o tigaie punem uleiul la incins.

adaugam rosiile date prin blender si pasta de gogosari.

jumatatea de gogosar o spalam, si o taiem cubulete foarte mici.

il adaugam si acesta in tigaie.

condimentam cu sare si piper,si punem si canita de apa.

lasam la foc potrivit sa fiarba,pana se ingroasa binisor.

mararul il spalam,indepartam cozile si il tocam marunt.

sper final ii dam drumul in tigaie si mai dam un clocot la sos.

asezam pe o farfurie piure,iar deasupra sos din belsug.

sper sa va placa.

uite asa a mai trecut o zi de post!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure cremos cu sos de rosii si gogosar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

07.10.2010, 18:12

multumesc fetele..asa am zis si eu kamy k e bun pentru o zi de post

Dana Cristea - pusikmea 1

08.10.2010, 18:37

Rocsi 1

10.10.2010, 16:14

mersi dana

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
aperitiv cu tofu - post