Urzici cu usturoi si hrean

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri de post, 15 Apr 2013 | 2554 vizualizari

 

Am facut-o si pe asta! :)) Pana acum cateva zile ii spuneam sotului meu ca nu o sa ii gatesc, in veci!, urzici. Dar cum nu a fost zi din acest post in care sa nu vad macar o astfel de reteta, iar intamplarea a facut ca mama mea sa aibe prea multe,,,, am zis sa incerc. Si am purces la o reteta de urzici ca la mama lui acasa! Si sa zicem ca nu mi-au displacut :)

 

INGREDIENTE

  • hrean
  • 2-3 cepe
  • 1,5 kg urzici
  • ulei pentru calit ceapa
  • 1 lingura cu sare sau delikat
  • 1 lingura cu bulion sau sos de rosii
  • 4-5 catei de usturoi (sau dupa gust)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici cu usturoi si hrean:

Ceapa tocata o punem la calit in cateva linguri de ulei. Cand devine aurie, adaugam urzicile, rand pe rand, avand grija ca oala/cratita sa fie acoperita cu un capac. Nu am fiert urzicile separat si nici nu am adaugat apa suplimentara, intrucat isi vor lasa suficienta cat sa fiarba foarte bine. Potrivim de gust cu sare/delikat, adaugam bulionul/sucul de rosii si lasam sa fiarba la foc potrivit pana cand au un aspect cremos si legat. Le lasam sa se raceasca (atat cat sa le putem manca) si adaugam usturoiul pisat. Le servim cu hrean proaspat (nu am amestecat hreanul cu urzicile, ca in cazul usturoiului, pentru ca altfel si-ar fi pierdut intreaga aroma). Au fost chiar gustoase!


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici cu usturoi si hrean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

16.04.2013, 11:58

ianculubita 1

16.04.2013, 15:13

gustoase si sanatoase!!

Dya Daniela Andrei 1

16.04.2013, 17:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu ciuperci si soia