Piure de cartofi cu snitele din pulpa de porc

de horia in Porc, 10 Apr 2011 | 11047 vizualizari

 

Ieri fiind liber, m-am gandit sa fac un fel de mancare pe care nu l-am mai facut de mult timp.nu prea-mi place sa fac snitele,ca murdaresc toata bucataria si ... trebuie s-o curat singur.In fine,ce mi-a iesit vedeti si voi.

 

INGREDIENTE

  • 1kg. pulpa de porc (de preferat carne tanara,deschisa la culoare)
  • 1kg.cartofi
  • 3 oua
  • 1/2 lamaie
  • 200 g faina alba de grau
  • 200 ml. ulei
  • condimente pentru carne de porc
  • sare dupa gust
  • piper macinat dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu snitele din pulpa de porc:

Se spala bine carnea,se usuca intr-un servet,apoi se taie filete de cca.1/2 cm grosime.Se bat cu ciocanul de snitele pe ambele parti,apoi se stropesc cu zeama de lamaie, se condimenteaza si se dau la rece.(carnea este bine sa stea putin la rece condimentata, inainte de-a fi prajita).

Se bat ouale intr-un bol,adaugand sare si apa minerala (cca. o lingura,sa fie spumoase), eu n-am avut, apoi sa curata cartofii (de preferat este sa-i fierbi in coaja,insa...),

Se spala cu apa rece de 3-4 ori sa se duca amidonul si se pun la fiert intr-o oala,la foc mijlociu 110-120 grade,culegandu-le spuma de cate ori este nevoie.Cartofii ii cunoastem daca sunt suficienti de fierti in felul urmator: scoatem un cartof din apa cu o lingura si suflam peste el.Daca crapa este facut,daca nu,mai trebuie fiert.Simplu!

Intre timp punem tigaia cu uleiul la incins si preparam snitelele.Eu le dau printr-un strat de faina,unul de ou si pe urma altul de faina.Unii folosesc pesmet.eu nu folosesc ,pentru ca se arde inainte de a se  praji bine carnea.

Piureul il prepar in felul urmator:scurg apa in care au fiert cartofii,pun sare de bucatarie,margarina,ulei de masline (unii daca pun margarina,nu mai pun ulei si invers.eu pun si margarina si ulei),putin lapte cald si o lingurita de zahar.Pasez compozitia si gata.Este bine de stiut ca sarea se amesteca cu compozitia inainte de-a pune uleiul.

Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu snitele din pulpa de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Snitele de porc