Piure de cartofi cu snitele din pulpa de porc

de horia in Porc, 10 Apr 2011 | 6649 vizualizari

 

Ieri fiind liber, m-am gandit sa fac un fel de mancare pe care nu l-am mai facut de mult timp.nu prea-mi place sa fac snitele,ca murdaresc toata bucataria si ... trebuie s-o curat singur.In fine,ce mi-a iesit vedeti si voi.

 

INGREDIENTE

  • 1kg. pulpa de porc (de preferat carne tanara,deschisa la culoare)
  • 1kg.cartofi
  • 3 oua
  • 1/2 lamaie
  • 200 g faina alba de grau
  • 200 ml. ulei
  • condimente pentru carne de porc
  • sare dupa gust
  • piper macinat dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu snitele din pulpa de porc:

Se spala bine carnea,se usuca intr-un servet,apoi se taie filete de cca.1/2 cm grosime.Se bat cu ciocanul de snitele pe ambele parti,apoi se stropesc cu zeama de lamaie, se condimenteaza si se dau la rece.(carnea este bine sa stea putin la rece condimentata, inainte de-a fi prajita).


Se bat ouale intr-un bol,adaugand sare si apa minerala (cca. o lingura,sa fie spumoase), eu n-am avut, apoi sa curata cartofii (de preferat este sa-i fierbi in coaja,insa...),


Se spala cu apa rece de 3-4 ori sa se duca amidonul si se pun la fiert intr-o oala,la foc mijlociu 110-120 grade,culegandu-le spuma de cate ori este nevoie.Cartofii ii cunoastem daca sunt suficienti de fierti in felul urmator: scoatem un cartof din apa cu o lingura si suflam peste el.Daca crapa este facut,daca nu,mai trebuie fiert.Simplu!



Intre timp punem tigaia cu uleiul la incins si preparam snitelele.Eu le dau printr-un strat de faina,unul de ou si pe urma altul de faina.Unii folosesc pesmet.eu nu folosesc ,pentru ca se arde inainte de a se praji bine carnea.



Piureul il prepar in felul urmator:scurg apa in care au fiert cartofii,pun sare de bucatarie,margarina,ulei de masline (unii daca pun margarina,nu mai pun ulei si invers.eu pun si margarina si ulei),putin lapte cald si o lingurita de zahar.Pasez compozitia si gata.Este bine de stiut ca sarea se amesteca cu compozitia inainte de-a pune uleiul.



Va doresc pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu snitele din pulpa de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

epurasha2bb 1

13.04.2011, 14:32

DIANA B 1

12.07.2011, 11:32

Horia , ma inebunesc pozele tale

Bya Ralu 1

03.02.2012, 14:43

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc la cuptor cu cartofi si garnitura de legume