Piure de conopida cu spanac si sos de tomate

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2010 | 1555 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 capatana mare de conopida, curatata si taiata in buchetele
  • 100 ml lapte
  • 25 gr unt
  • 1 lingurita mustar
  • sare si piper, dupa gust
  • 250 gr spanac fiert
  • Pentru sosul de tomate
  • 3 linguri ketchup
  • 250 ml bulion de rosii/pasta de tomate
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 lingurite otet balsamic
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 lingurita zahar
  • sare si piper, dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de conopida cu spanac si sos de tomate:

Buchetele de conopida se fierb in apa cu sare pana cand se inmoaie apoi se fac piure cu 100 ml lapte si 25 gr unt.Se adauga 1 lingurita mustar, sare si piper, dupa gust.


Pentru sos, se amesteca intr-o cratita 3 linguri ketchup cu 250 ml bulion de rosii/pasta de tomate si usturoiul zdrobit si otetul balsamic.Cratita se pune pe foc potrivit si se lasa amestecul sa dea intr-un clocot.Intre timp amidonul se amesteca cu 50 ml apa rece apoi se incorporeaza in sosul din cratita.Sosul se gateste amestecand continuu pana cand se va ingrosa.Se adauga 1 lingurita zahar si sare si piper, dupa gust.


Piureul de conopida se aseaza pe farfurie iar langa acesta se pune spanac peste care se toarna sos de rosii si se serveste.Acest preparat se poate servi si ca garnitura la carne.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de conopida cu spanac si sos de tomate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Inimioare din foietaj cu seminte de canepa