Piure de spanac cu costita afumata si oua ochiuri

de Merisor in Mancaruri cu carne, 31 Iul 2012 | 4529 vizualizari

 

Acolo de unde sunt eu la origini, spanacul si urzicile se mananca cu oua ochiuri.

 

INGREDIENTE

  • 1kg spanac
  • 2 cepe
  • 1 ardei verde
  • ulei de masline
  • marar
  • 3 graunti de usturoi
  • piper
  • cimbru
  • sare
  • 1 ou/portie
  • costita afumata
  • 2 rosii
  • 2 linguri faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de spanac cu costita afumata si oua ochiuri:

Am spalat costita, am taiat-o si am pus-o la fiert pentru a-i mai lua din afumatura. Cand a dat apa in clocot am scurs-o si am pus-o din nou la fiert in alta apa.

Ceapa impreuna cu ardeiul si usturoiul, le-am pus la inabusit cu ulei de masline si putina apa.

Eu am folosit spanac de la congelator.

Cand ceapa s-a patruns am pus spanacul, condimentele, apoi costita si am acoperit cu apa in care a fiert costita. Dupa 30' am pus rosiile tocate, iar la sfarsit am diluat faina si am amestecat-o cu piureul mestecand continuu pentru a nu se lipi. Am mai fiert cam 5-10 minute pe urma am pus mararul tocat.

Am servit cu oua ochiuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de spanac cu costita afumata si oua ochiuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Sim0na 1

01.08.2012, 10:24

Mama pregateste spanacul si cu carne, deci stiu ca-i bun!

Merisor 1

01.08.2012, 10:35

gaby_gabytza 1

05.08.2012, 14:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spanac scazut cu carnati afumati