Piure de spanac cu costita afumata si oua ochiuri

de merisor in Mancaruri cu carne, 31 Iul 2012 | 2560 vizualizari

 

Acolo de unde sunt eu la origini, spanacul si urzicile se mananca cu oua ochiuri.

 

INGREDIENTE

  • 1kg spanac
  • 2 cepe
  • 1 ardei verde
  • ulei de masline
  • marar
  • 3 graunti de usturoi
  • piper
  • cimbru
  • sare
  • 1 ou/portie
  • costita afumata
  • 2 rosii
  • 2 linguri faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de spanac cu costita afumata si oua ochiuri:

Am spalat costita, am taiat-o si am pus-o la fiert pentru a-i mai lua din afumatura. Cand a dat apa in clocot am scurs-o si am pus-o din nou la fiert in alta apa.


Ceapa impreuna cu ardeiul si usturoiul, le-am pus la inabusit cu ulei de masline si putina apa.


Eu am folosit spanac de la congelator.


Cand ceapa s-a patruns am pus spanacul, condimentele, apoi costita si am acoperit cu apa in care a fiert costita. Dupa 30' am pus rosiile tocate, iar la sfarsit am diluat faina si am amestecat-o cu piureul mestecand continuu pentru a nu se lipi. Am mai fiert cam 5-10 minute pe urma am pus mararul tocat.


Am servit cu oua ochiuri.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de spanac cu costita afumata si oua ochiuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Sim0na 1

01.08.2012, 10:24

Mama pregateste spanacul si cu carne, deci stiu ca-i bun!

merisor 1

01.08.2012, 10:35

gaby_gabytza 1

05.08.2012, 14:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Mancare de spanac cu ou ochi