Piure de spanac cu costita afumata si oua ochiuri

de Merisor in Mancaruri cu carne, 31 Iul 2012 | 4217 vizualizari

 

Acolo de unde sunt eu la origini, spanacul si urzicile se mananca cu oua ochiuri.

 

INGREDIENTE

  • 1kg spanac
  • 2 cepe
  • 1 ardei verde
  • ulei de masline
  • marar
  • 3 graunti de usturoi
  • piper
  • cimbru
  • sare
  • 1 ou/portie
  • costita afumata
  • 2 rosii
  • 2 linguri faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de spanac cu costita afumata si oua ochiuri:

Am spalat costita, am taiat-o si am pus-o la fiert pentru a-i mai lua din afumatura. Cand a dat apa in clocot am scurs-o si am pus-o din nou la fiert in alta apa.


Ceapa impreuna cu ardeiul si usturoiul, le-am pus la inabusit cu ulei de masline si putina apa.


Eu am folosit spanac de la congelator.


Cand ceapa s-a patruns am pus spanacul, condimentele, apoi costita si am acoperit cu apa in care a fiert costita. Dupa 30' am pus rosiile tocate, iar la sfarsit am diluat faina si am amestecat-o cu piureul mestecand continuu pentru a nu se lipi. Am mai fiert cam 5-10 minute pe urma am pus mararul tocat.


Am servit cu oua ochiuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de spanac cu costita afumata si oua ochiuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Rotisserie Air Fryer Oven

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Sim0na 1

01.08.2012, 10:24

Mama pregateste spanacul si cu carne, deci stiu ca-i bun!

Merisor 1

01.08.2012, 10:35

gaby_gabytza 1

05.08.2012, 14:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

5498 puncte

Panacris

4570 puncte

mirela0911

2459 puncte

 Adi

2000 puncte

mihaelar63

1874 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Miel cu rosii si spanac
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Spanac scazut cu carnati afumati