Piure din spanac cu smantana vegetala

de Panacris in Mancaruri de post, 2 Apr 2019 | 3378 vizualizari

 



Un preparat din spanac, culmea, pe gustul Zmeisorilor!  O reteta simpla, dar tare gustoasa din seria Primavara din farfurie - "retete de post creative"! 

 

INGREDIENTE

  • spanac congelat 500 g,
  • smantana de gatit vegetala Cucina d Oro cca. 300 ml,
  • amidon cca. 100 g,
  • sare Hymalaya 1 lingura,
  • nucsoara ½ lingurita,
  • usturoi 3-4 catei,
  • ulei de masline 2 linguri.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure din spanac cu smantana vegetala:

Usturoiul se curata, se toaca marunt si se caleste rapid in ulei fara sa se rumeneasca, apoi se adauga spanacul congelat, se adauga cca. 100 ml apa si se lasa la fiert la foc mic pana se dezgheata spanacul.

Se trage de pe foc, se adauga amidonul dizolvat in smantana vegetala. Se asezoneaza de sare si nucsoara, se lasa la gatit la foc mic, amestecandu-se continuu ca. 5 minute pana se ingroase sosul.

Se serveste simpla in zilele de post sau cu oua ochi sau orice preparat din carne in zilele de dulce.

Spor si pofta buna!

TIPS-URI

1

In zilele de dulce, folositi cu incredere smantana cat mai grasa! Un deliciu! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure din spanac cu smantana vegetala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (16)

Panacris 1

02.04.2019, 21:23

Eiii, Mirela, ar trebuie sa vin un pic in vizita de lucru la voi Nici Zmeisorii nu au vrut sa auda de spanac Dar intr-un final l-au adorat ) E poveste lunga )

-Licurici- 1

03.04.2019, 08:13

dantes 1

03.04.2019, 09:53

Bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta Oua pe rosii, reteta simpla si gustoasa

de Miha 9

pe 03.06 la 13:01

Reteta Muschiulet de porc cu merisoare, perfecta pentru o cina rafinata

de Miha 9

pe 03.06 la 12:48

Placinta floare cu carne, reteta aromata si super gustoasa

de Miha 9

pe 03.06 la 12:20

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu ciuperci si masline reteta delicioasa de post