Piure unguresc (cu ficăţei la tigaie) a la Anca

de ANCA in Ficat, 8 Apr 2009 | 8110 vizualizari

 

Pentru amatorii de mancaruri picante, va prezint piureul unguresc, unul dintre preferatele mele! Il prepara mamaia mea, care se tragea din Ardeal, apoi mama…

Se serveste ca garnitura la fripturi, carnati (merge fff bine), ficatei, si este insotit primavara de salata verde proaspata (cu castraveti, ceapa verde si ridichii, stropite cu ulei de masline si lamaie din belsug), iar iarna de muraturi felurite!

De multe ori, mi-e atat de pofta, incat il mananc simplu, fara carne, doar cu salata, deeeliiiiciu, pe cuvant!!:)

Ingredientele se pun in functie de gust, de cantitatea de piure si de cat de iute va place:)

Mie mi-au iesit 3 portii si am folosit asa:

 

INGREDIENTE

  • 300 grame ficatei
  • 500 grame cartofi
  • doua cepe
  • lapte
  • unt
  • sare
  • cimbru
  • boia iute
  • pasta sos rosii
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure unguresc (cu ficăţei la tigaie) a la Anca:

Doua cepe, taiate solzisori, le calesc putin in ulei de masline. Cand ceapa devine usor aurie, pun o lingura cu varf de pasta de rosii, si cam jumatate de lingurita de boia iute, tot atata cimbru, le amestec bine si le mai las pe foc pret de cateva minute.


Piureul se prepara in mod obisnuit, cu lapte si unt, se potriveste cu sare, apoi adaugam ceapa calita si amestecam bine si gata piureul unguresc:)


Ficateii: i-am inabusit in putin ulei cateva minute, acoperiti cu un capac, apoi am adaugat mujdei de usturoi, cimbru, piper, sare, si i-am acoperit cu un capac, inca vreo 10 minute.


De cand a mancat prima data, sotul meu se declara dependent si el..:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure unguresc (cu ficăţei la tigaie) a la Anca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

ANCA 1

25.10.2009, 13:55

Aaa, multam Bubulina, ai fost pe faza!

Oana 1

25.10.2009, 14:11

Ma duc sa fac niste clatite

ionix 1

25.10.2009, 14:13

super.... pun la favorite sa nu uit

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ficatei pane cu piure si sos rosu