Piure unguresc (cu ficăţei la tigaie) a la Anca

de ANCA in Ficat, 8 Apr 2009 | 11712 vizualizari

 

Pentru amatorii de mancaruri picante, va prezint piureul unguresc, unul dintre preferatele mele! Il prepara mamaia mea, care se tragea din Ardeal, apoi mama…

Se serveste ca garnitura la fripturi, carnati (merge fff bine), ficatei, si este insotit primavara de salata verde proaspata (cu castraveti, ceapa verde si ridichii, stropite cu ulei de masline si lamaie din belsug), iar iarna de muraturi felurite!

De multe ori, mi-e atat de pofta, incat il mananc simplu, fara carne, doar cu salata, deeeliiiiciu, pe cuvant!!:)

Ingredientele se pun in functie de gust, de cantitatea de piure si de cat de iute va place:)

Mie mi-au iesit 3 portii si am folosit asa:

 

INGREDIENTE

  • 300 grame ficatei
  • 500 grame cartofi
  • doua cepe
  • lapte
  • unt
  • sare
  • cimbru
  • boia iute
  • pasta sos rosii
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure unguresc (cu ficăţei la tigaie) a la Anca:

Doua cepe, taiate solzisori, le calesc putin in ulei de masline. Cand ceapa devine usor aurie, pun o lingura cu varf de pasta de rosii, si cam jumatate de lingurita de boia iute, tot atata cimbru, le amestec bine si le mai las pe foc pret de cateva minute.

Piureul se prepara in mod obisnuit, cu lapte si unt, se potriveste cu sare, apoi adaugam ceapa calita si amestecam bine si gata piureul unguresc:)

Ficateii: i-am inabusit in putin ulei cateva minute, acoperiti cu un capac, apoi am adaugat mujdei de usturoi, cimbru, piper, sare, si i-am acoperit cu un capac, inca vreo 10 minute.

De cand a mancat prima data, sotul meu se declara dependent si el..:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure unguresc (cu ficăţei la tigaie) a la Anca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

ANCA 1

25.10.2009, 13:55

Aaa, multam Bubulina, ai fost pe faza!

Oana 1

25.10.2009, 14:11

Ma duc sa fac niste clatite

ionix 1

25.10.2009, 14:13

super.... pun la favorite sa nu uit

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficatei cu ciuperci la tigaie