Pizza

de Adinacarla in Pizza, 5 Oct 2010 | 6641 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat Pizza

  • 300g faina
  • 150ml lapte caldut
  • 50ml ulei
  • 1 ou
  • 25g drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar

pentru pizza

  • ketchup dulce
  • carnati
  • sunca
  • masline fara os
  • cascaval
  • branza
  • condiment pebtru pizza
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Aluat de pizza:

Se pune drojdia la topit cu putin lapte caldut, un praf de sare si putin zahar.

Intr-un castron se pune faina, facem un cuib la mijloc si punem: uleiul, sare, zahar, oul, drojdia topita, laptele si incepem sa framantam pana cand obtinem o coca elastica care nu se mai lipeste de maini. Apoi se acopera cu-n prosop curat si se aseaza la loc ferit de curent si frig...la caldura...si se lasa 30-45 minute sa creasca.

Dupa ce aluatul a crescut se pregateste aluatul si-l asezam in tava in care vom face pizza ( ungem bine cu ulei tava inainte de a pune aluatul)

Lasam aluatu sa se " odihneasca" in tava cateva minute, apoi il ungem cu ketchup si presaram condimente pentru pizza. Peste asezam rondele de carnati, feliute de sunca, presaram masline fara samburi, branza si la final cascaval dat pe razatoarea mare.

Lasam la cuptor pana cand se topeste cascavalul si aluatul s-a desprins de pe marginea tavii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Diana13 1

04.08.2011, 00:01

Cum adica masline fara os?

dosia26 1

04.10.2011, 11:32

fara sambure

diaconta 1

04.10.2011, 11:38

apropo de "masline fara os" ma amuzam cand citeam pe borcanele cu visine "visine dezosate"

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza in straturi cu foi de placinta Bella