Pizza cu sunca,salam si ciuperci

de Copiosus in Pizza, 7 Feb 2013 | 1851 vizualizari

 

Ingredientele aluatului sunt pentru doua bucati. Pentru topping,fiecare stabileste cantitatile,in functie de gusturi.
Pentru copt,recomand o tava de pizza teflonata,cu gauri. Face minuni :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g. faina
  • 250 ml. apa calduta
  • o lingura rasa drojdie uscata
  • o lingurita sare o lingura ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu sunca,salam si ciuperci:

Se framanta un aluat,cu mana sau, ca sa fie mai usor, cu masina de facut paine. Daca folositi masina, adaugati in cuva ingredientele lichide,apoi cele solide si la sfarsit drojdia.
Daca framantati cu mana, asezati faina intr-un castron si faceti o groapa in mijloc. Puneti sarea, uleiul si apa amestecata cu drojdia ( daca se specifica pe ambalaj ca trebuie dizolvata, daca nu,se amesteca cu faina). Se incepe amestecarea ingredientelor din mijloc, incorporand treptat toata faina. Se lasa sa creasca si, dupa ce se dubleaza, se rastoarna pe planseta de lucru infainata.


Se presara putina faina si pe deasupra, se framanta si se imparte in doua. Se ia o bucata,se intinde cu sucitorul si se aseaza in tava. Va recomand o tava teflonata pentru pizza, cu gauri.
Peste aluat se pune bulion ( nu va zgarciti,dar nici nu exagerati), salam uscat,sunca presata, ciuperci(de preferat proaspete,dar sunt bune si cele din conserva) si deasupra se adauga mozzarella sau cascaval ras. Salamul, sunca si ciupercile trebuie taiate in felii subtiri,iar ca si cantitate,puneti in functie de gust.
Se introduce pizza in cuptor, la foc mare si se lasa cam 15 minute.

Cealalta bucata de aluat se poate pastra in frigider,pana a doua zi, invelit in folie.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sunca,salam si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Lau 1

07.02.2013, 21:54

MotanLaOale 1

07.02.2013, 22:46

Copiosus 1

08.02.2013, 08:46

Va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza Summer