Pizza

de carmenvlad in Pizza, 13 Feb 2011 | 2048 vizualizari

 

O pizza te scoate din necaz oricand, dar pentru asta fie faci o comanda la o pizzerie fie ai fost prevazatoare si ai in frigider cateva blaturi gata preparate. Restul ingredientelor depind de inspiratia si de ce gasiti prin frigider.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru blat

  • 1 kg de faina (se poate si cu faina integrala)
  • 1 cubulet de drojdie proaspata sau 2 lingurite drojdie uscata ( eu am folosit drojdie uscata)
  • 3-4 linguri ulei de masline (se poate orice fel de ulei)
  • 1 lingurita sare
  • 400-450 ml apa
  • 1-2 liguri otet
  • 1 lingura zahar

Ingrediente pentru pizza

  • 200 g salam uscat
  • 2 carnati afumati
  • 1/2 cutie rosii taiate Cirrio
  • 3-4 linguri pasta de tomate dizolvate in 200 ml apa
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1-2 rosii
  • 200 g masline feliate
  • 1 cutie ciuperci feliate
  • 1 cutie boabe de porumb
  • 250 g cascaval ras
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • Sare
  • Piper proaspat macinat
  • 2-3 linguri de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Mod de lucru pentru blat


Intr-un bol se pune drojdia uscata, 1 lingura zahar si o lingurita sare. Se adauga putina apa caduta, se cerne si se adauga jumatate din faina. Se amesteca bine si se lasa sa creasca 20 de minute. Se adauga restul de apa si faina , se framanta bine pana cand aluatul se aduna si se desprinde de pe peretii vasului. Se adauga uleiul si se framanta bine aluatul. Se acopera aluatul cu un servet curat si se lasa sa creasca pana cand isi dubleaza volumul (aproximativ 30-35 de minute). Apoi se imparte aluatul in patru parti, se face cate o bila din fiecare si se mai lasa sa creasca 10-15 minute. Se ung patru forme de pizza cu ulei, se intind cele patru bile cu sucitorul si se aseaza in forme. Se inteapa aluaturile cu o furculita (pentru a elimina aerul la copt) si se coc la foc potrivit 5-6 minute (se mai coc 10-15 minute dupa ce s-au adaugat celelalte ingredientele) daca blaturile se folosesc imediat si 15-20 de minute daca blaturile se pastreaza si se folosesc mai tarziu (dupa ce s-au racit, blaturile se impacheteaza in pungi si se pastreaza la frigider aproape 1 saptamana).


Se dizolva pasta de tomate cu 200 ml de apa si se adauga intr-o tigaie in care sunt 2 linguri ulei de masline. Se adauga putin busuioc uscat si putin piper si se lasa sosul sa dea doua-trei clocote. Se opreste focul si se lasa sosul sa se raceasca. Acesta reprezinta baza pentru toate cele patru blaturi de pizza.

Pe un blat de pizza se pun 3-4 linguri din sos si 3-4 linguri din rosiile taiate. Se adauga peste rosii ciupercile taiate, maslinele feliate, boabe de porumb dulce, ardei gras verde taiat fideluta, cascavalul ras si rosii feliate. Se da pizza la cuptor pentru 15-20 minute.

Pe al doilea blat de pizza se pun 2-3 linguri de sos si 2-3 linguri de rosii. Se aseaza feliute de salam uscat, se adauga masline, ciuperci feliate, ardei gras rosu feliat si se presara cascaval ras. Se da la cuptor pentru 15-20 de minute.

Pe al treilea se adauga 2-3 linguri de sos, 2-3 linguri de rosii, 2 carnati taiati feliute, ardei gras verde feliat, masline feliate, boabe de porumb si se presara cascaval ras. Se da la cuptor 15-20 de minute.

Pe al patrulea blat se pun 2-3 linguri de sos, 2-3 fire de ceapa verde taiata rondele, ardei gras rosu taiat fideluta, ardei gras verde taiat fideluta, ½ rosie feliata, boabe de porumb dulce, putin busuioc uscat, sare si piper dupa gust. Se da la cuptor pentru 15-20 de minute.

Acestea sunt numai cateva idei despre ingredientele pe care le puteti folosi, inspiratia dumneavoastra este esentiala pentru nenumarate alte ingrediente.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

DIANA B 1

14.02.2011, 11:27

, n-am mancat atata pizza-n viata mea , ca de cand sunt printre voi

Cris2711 1

14.02.2011, 17:47

Carmen si eu pap,ieri am facut si noi,ce bunaaaa

alinutzika 1

25.08.2011, 23:51

waw...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza