Pizza

de Swanheart in Pizza, 2 Oct 2009 | 2364 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 300 ml apa
  • 450 gr. faina pentru pizza (eu folosesc si normala)
  • 1 lingura ulei
  • o lingurita sare
  • 2 lingurite zahar
  • 1 pachet drojdie uscata
Pentru compozitie:
  • sos de rosii
  • salam sau sunca (sau ambele)
  • un borcan ciuperci
  • o cutie porumb
  • mozarella
  • ardei
  • ceapa
  • masline
  • oregano
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Se framanata un aluat de pizza (eu il fac la masina de paine), din ingredientele de mai sus. Dupa ce e dospit, se incinge cuptorul si se intinde aluatul in forma dorita (eu l-as prefera rotund, dar neavand tava rotunda, in fac intr-una dreptunghiulara). Se unge aluatul cu sosul de rosii amestecat cu oregano, apoi se aseaza in ordine celelalte ingrediente, incepand cu salamul si terminand cu mozarella.


Se da la cuptorul incins pana cand mozarella se topeste si se rumeneste. Totusi, trebuie sa fim atenti daca e copt blatul.

 

TIPS-URI

1

in ultima perioada, in loc de aluat, folosesc lipii libaneze. Sunt delicioase, si reduc timpul de preparare, plus ca nu mai risc sa nu se coaca aluatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sfincione sicilian