Pizza

de Swanheart in Pizza, 2 Oct 2009 | 2143 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 300 ml apa
  • 450 gr. faina pentru pizza (eu folosesc si normala)
  • 1 lingura ulei
  • o lingurita sare
  • 2 lingurite zahar
  • 1 pachet drojdie uscata
Pentru compozitie:
  • sos de rosii
  • salam sau sunca (sau ambele)
  • un borcan ciuperci
  • o cutie porumb
  • mozarella
  • ardei
  • ceapa
  • masline
  • oregano
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Se framanata un aluat de pizza (eu il fac la masina de paine), din ingredientele de mai sus. Dupa ce e dospit, se incinge cuptorul si se intinde aluatul in forma dorita (eu l-as prefera rotund, dar neavand tava rotunda, in fac intr-una dreptunghiulara). Se unge aluatul cu sosul de rosii amestecat cu oregano, apoi se aseaza in ordine celelalte ingrediente, incepand cu salamul si terminand cu mozarella.


Se da la cuptorul incins pana cand mozarella se topeste si se rumeneste. Totusi, trebuie sa fim atenti daca e copt blatul.

 

TIPS-URI

1

in ultima perioada, in loc de aluat, folosesc lipii libaneze. Sunt delicioase, si reduc timpul de preparare, plus ca nu mai risc sa nu se coaca aluatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pizza turnata