Pizza

de silvi0ara in Pizza, 18 Iul 2010 | 2022 vizualizari

 

Acum cateva zile am vazut la televizor un bucatar specializat pe pizza,mi-a placut tare mult cum a preparat el aluatul,asa ca am descis sa-l incerc si eu,mai ales ca eu foloseam inainte apa calduta la aluat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 600gr faina
  • 1 plic drojdie de bere uscata
  • 250ml apa rece
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare 1 lingurita rasa  
  • 3 linguri ulei pentru framntat  
  • Sos de rosii:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper
  • 1 lingurita zahar
  • 200ml sos de rosii
  • oregano  
  • Pentru topping:
  • 100gr costita
  • 2 buc.carnati semi afumati
  • 2 felii sunca de curcan
  • 12 felii salam uscat
  • 6 ciuperci proaspete taiate felii
  • 150gr mozzarella
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Aluatul:



Intr-un castron se pune drojdia,apa rece,4 linguri ulei,zaharul si sarea,se amesteca bine cu un tel si se lasa 10 minute. Apoi dupa ce toate s-au amestecat se adauga faina,se framanta pana nu se mai lipeste de mana,apoi se adauga inca 3 linguri ulei de masline si se mai framanta pe masa pana ce uleiul este absorbit de aluat..Se lasa la crescut 30 de minute.



Sosul de rosii:



Se pun 2 linguri ulei de masline intr-o craticioara pe foc,se adauga 2 catei de usturoi pisati si se calesc cateva secunde,apoi se adauga 200ml suc de rosii,sare,1 lingurita zahar,oregano si piper dupa gust.



Mezelurile se taie in functie de preferinta.



Din aluatul care a crescut se intinde o foaie groasa in functie de preferinta(tineti cont ca la cuptor mai creste)si se aseaza intr-o tava de aragaz dreptunghiulara(se poate coace pizza in orice fel de forme doriti),se pune sos de rosii cat sa acopere aluatul,apoi se aseaza deasupra toppingul dorit,se baga la cuptorul preincalzit la o temperatura de 200grade pentru 20 de minute,se scoate si se pune deasupra branza mozzarella rasa,se mai lasa 5 minute pana se topeste branza.



Se serveste fierbinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Ubulika 1

20.07.2010, 11:49

miamyyyyyyy

ela 1

20.07.2010, 14:31

silvi0ara 1

20.07.2010, 15:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Pizza capriciosa