Pizza a la Ala

de ala_oancea in Pizza, 14 Mai 2009 | 5863 vizualizari

 

O pizza excelenta, dupa gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 500 gr faina
  • 10 gr drojdie
  • un varf cutit sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 200 ml apa calduta
  • Sos:
  • o rosie
  • jumatate de ardei rosu
  • cativa catei de usturoi
  • condimente pizza
  • Topping:
  • mezeluri feliate
  • ciuperci
  • masline
  • cascaval ras
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza a la Ala:

Se dizolva drojdia in putina apa calduta, cu putin zahar. Se amesteca apoi cu faina, sarea, uleiul si restul de apa.

Se framanta un aluat si se lasa la dospit.

Se mixeaza ingredientele de sos, pana obtinem o pasta.

In functie de consistenta, mai putem adauga putin sos de rosii din conserva sau pasta de ardei.

Se imparte aluatul in trei. Se intinde blatul, se unge cu sos si se aranjeaza pe rand, mezelurile, ciupercile, maslinele si deasupra cascavalul ras sau mozzarella.

Se coace 15 minute la temperatura mare, circa 240C.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza a la Ala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

ala_oancea 1

17.07.2009, 12:47

Lucyaneya, dizolvi drojdia in putina apa + zahar, apoi torni compozitia asta in mijlocul fainii, adaugi restul ingredientelor si restul de apa putin cate putin in timp ce framanti. Tava se unge cu putin ulei. Spor la treaba

ala_oancea 1

21.10.2009, 11:20

Flavia, ma bucur ca iti place Blatul iese cat de subtire vrei tu Adica, din cantitatea asta de aluat eu fac 3 bucati pizza cu blat subtire.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aluat clasic de pizza