Pizza Andromeda

de botcrina in Pizza, 29 Dec 2013 | 5727 vizualizari

 

Am fost zilele trecute la o pizza şi am comandat din lista de meniu Pizza Andromeda, mi-a plăcut foarte mult şi m-am gândit să încerc şi eu. Acea pizza conţinea mai puţine ingrediente(ciuperci, piept de pui, mozarela, boabe de porumb, ketceap), dar eu am ales să pun mai multe ingrediente, pentru un gust mai bogat.

 

INGREDIENTE

  • 1 cub de drojdie de 20 g
  • 1 linguriţă zahăr
  • 500 g făină
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apă minerală
  • 100 ml ulei
  • 1 piept de pui
  • 100 g salam
  • 100 g porumb dulcedin conservă
  • 100 g măsline
  • 1 cutie ciuperci
  • 1 calup brânză telemea de vacă
  • 1 calup caşcaval afumat
  • 1 castravete
  • 1 gogoşar
  • 500 g ketceap
  • 200 g muştar
  • sare, piper după gust
  • 3 ouă
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Andromeda:

Într-un bol punem drojdia, o linguriţă zahăr, o lingură făină şi lăsăm la crescut 15 minute.

După ce a  înflorit drojdia, adăugăm laptele, apa minerală, făina, puţină sare şi frământăm.

Când este gata adăugăm 80 de g ulei călduţ şi mai frâmântăm puţin.Cu restul de ulei vom unge tăvile pentru pizza.

Lăsăm la crescut aproximativ 30 de minute.

Între timp pregătim ingredientele pentru pizza.

Tăiem cubuleţe pieptul de pui fiert înainte, apoi tăiem salamul felii, apoi tăiem cubuleţe castravetele şi gogoşarul, desfacem conserva de ciuperci şi porumbul dulce.

Întindem aluatul, după care îl aranjăm în tavă, deasupra întindem ketceap, muştar, apoi presărăm castravete, gogoşar, ciuperci, piept de pui, salam, boabe de porumb, măsline, sare, piper după gust, brânză şi caşcavalul afumat.

Deasupra din loc in loc punem ou bătut şi încă puţin ketceap.

Dăm la cuptorul încins la o temperatură de 170 de grade, aproximaiv 30 de minute.

Poftă bună!

 

 

 

TIPS-URI

1

se serveşte caldă

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Andromeda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu vinete