Pizza Calzone

de elucubratiiculinare in Pizza, 13 Iun 2012 | 4810 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g făină,
  • 300 ml apă,
  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 1/2 linguriță sare,
  • 1 lingură zahăr,
  • 1 lingură ulei de măsline.
  • 50 ml ulei de măsline,
  • 1 ceapă,
  • 3-5 căței de usturoi,
  • o lingură busuioc uscat,
  • o lingură oregano uscat,
  • 200 g șuncă fiartă,
  • 200 g ciuperci,
  • 200 g mozzarella,
  • 500 g roșii tăiate cubulețe (din conservă),
  • 1 ou.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Calzone:

Preparăm aluatul. Cernem făina într-un castron. În mijloc facem o gaură și punem drojdia fărâmițată, zahărul, sarea, o lingură ulei de măsline și apa călduță. Amestecăm ușor cu o lingură, după care trecem la frământat cu mâna. Aluatul se lasă 30 minute acoperit cu un prosop de bucătărie la dospit.


Ceapa și usturoiul se curăță, se toacă mărunt și se călesc în ulei. Adăugăm șunca tăiată fideluță, apoi ciupercile tăiate felii și lăsăm 5 minute la foc mic. Adăugăm roșiile tocate din conservă, busuiocul și oregano. Lăsăm să dea câteva clocote și oprim focul.


Aluatul se împarte în patru și se întind foi rotunde. Punem câte o foaie în tavă presărată cu făină. Pe jumătate din aluat punem o pătrime din compoziția de șuncă cu ciuperci, presărăm mozzarella (sau cașcaval). Udăm marginile aluatului cu o pensulă și se strâng marginile bine.


Ungem cu un ou bătut și dăm la cuptor (preîncălzit) la 180 grade C pentru 25-30 minute.


Am tot citit despre această pizza celebră și toți zic că rețeta lor este cea originală, dar diferă atât de mult unele de altele. Așa că pot să vă spun că și a mea este originală în felul ei :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Calzone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Ubulika 1

14.06.2012, 20:29

alinutzika 1

14.06.2012, 22:44

pizza!!!!vreauuuu

babi5 1

10.06.2013, 15:58

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Linzer cu mere

ieri la 20:45

Supa rece de Roșii  - Salmorejo (Andaluzia)

pe 22.09 la 22:00

Midii/Scoici cu ciuperci si smantana

pe 22.09 la 21:52

RETETA RECOMANDATA
Pizza Calzone