Pizza Calzone

de Bucataras in Pizza, 12 Feb 2018 | 13602 vizualizari

 

Pizza Calzone este una dintre cele mai iubite pizza. Cu Sunca, mozzarella si sos de rosii, de obicei are forma unui corn, dar George Toader , vicecampion European la pizza, te invata sa o faci in forma de triunghi. Vei vedea ca se umfla mai tare. 
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus. 
 

 

INGREDIENTE

INGREDINETE ALUAT Pizza – pentru 7 blaturi

  • Faina tip 000 : 1 kg
  • Ulei de masline : 50 ml
  • Sare : 25 g
  • Drojdie USCATA : 7 g
  • Apa : 600 ml
  • Zahar 10 g

INGREDIENTE TOPPING pentru 1 Pizza Calzone

  • Mozzarella – 150 gr
  • Sunca de praga – 100 gr
  • Suc de rosii – 5 linguri
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Calzone:

1.      Intr-un bol incapator, pune peste faina 25 gr de sare, 10 de zahar si amesteca bine.

  Dizolva drojdia bine in apa calduta si toarn-o in castronul cu faiana. Amesteca bine si apoi framanta. Nu ar trebui sa dureze mai mult de 7-8 minute. La final, unge aluatul cu ulei de masline si lasa-l 5-10 minute sa se odihneasca. Aluatul va trage cat ulei are nevoie.

Aluatul are nevoie de maturare, va putea fi folosit pentru pizza abia dupa 26 de ore. Aveti 2 optiuni: fie bagati aluatul direct la frigider cu o folie deasupra, dupa 24 de h il scoateti, il impartiti in 7 bucati si il lasati 2 ore la dospit intr-un loc cald si apoi faceti pizza. Fie il portionati direct, il lasati 2 ore sa creasca si apoi bagati fiecare palina intr-o punga si le bagati la frigider pentru 24 h. Apoi puteti intinde direct aluatul sa faceti pizza.

Astfel drojdia se activeaza in aluat si nu in stomac, provocand balonare. In orice pizzerie buna, aluatul se face cu o zi inainte.

 Prepara sosul de rosii blendand rosii decojite, ulei de masline, sare dupa gust si cateva frunze de busuioc proaspat.

Intinde altuatul cu mainile. Poti folosi si un facalet. Aluatul de pizza calzone e mult mai subtire de aceea cantitatea de aluat ajunge pentru 7 pizza.

Pune in mijlocul aluatului 150 gr de mozzarella, 3 linguri de sos de rosii si 100 gr sunca de praga. Apuca aluatul din 3 parti egal distantate si ridica-l si uneste varfurile. Inchide fiecare latura. Unge cu putin sos de rosii.

Unge o tava de cuptor cu ulei de masline, pune pizza in tava si lasa-o la cuptor 7 minute la 220 grade C.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Calzone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu banane și caramel - Desert delicios și rapid

pe 13.09 la 18:39

Rulouri pizza cu aluat de foietaj gustare rapida si delicioasa

pe 13.09 la 17:00

Supa crema de sparanghel reteta gustoasa si sanatoasa

pe 13.09 la 16:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

vasimur

2141 puncte

RODIMUR

1059 puncte

oanapl

1006 puncte

 Merisor

1000 puncte

mihaelar63

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza turnata